Friday, July 20, 2012

Tarawih pertama sendirian.. :)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Alhamdulillah berkesempatan menunaikan tarawih malam ni... buat sendiri-sendiri je... tak pe la kan asalkan buat jugak kan... teringin nak ke masjid tapi dalam keadaan macam ni rasa perlu berteman kot... insyaAllah nanti ada teman akan ke masjid jugak...

Jiwa dan hati sangat meronta nak balik ke kampung... sesi tersentuh hati dah mula bila awal Ramadhan macam ni... haishh.... sebelum ni dok kat Borneo tak terasa macam ni pun... ngada-ngada betul la perasaan ni.. paling tersentuh bila teman-teman sekerja tanya sepanjang minggu ni sama ada Ticer balik sambut awal Ramadhan di kampung atau tak.. biasa la tetap kena senyum.. dalam hati Allah saja tahu...bak kata Mr.Zauj itu ujian kecil dari Allah buat kami.. nak tak nak kena tabah dan sabar menghadapinya J



InsyaAllah akan cuba penuhkan puasa tahun ni... harap-harap ibu dan anak ni kuat la... time berpuasa sunat Syaaban hari tu anak sporting ja... harap Ramadhan ni pun dia sporting jugak.. sebolehnya nak hindarkan sifat-sifat mazmumah yang ada dalam diri.. harap istiqamah dalam melakukan ibadah sepanjang bulan barokah ni seterusnya dapat diteruskan di bulan-bulan yang lain insyaAllah...

Kepada teman-teman... Ramadhan Kareem.. ampun maaf dipinta atas semua kesilapan.. J

:.. Malam ni bermoreh potato bun dengan kurma 2 3 biji... J



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

Ca Cik Duyung said...

semoga ticer tabah ye..salam ramadhan... :)

ZWAN SABRI said...

Zwan kalau bab terawih, mmg x reti nk bwat sorang2.. nk kenap masjid jugak kalau bwat terawih.. kalau sensorang, mmg x jd la tarawih tu.. hehe..
Salam Ramadhan Ticer Wan.. ;)

Anak Wak Mail said...

sabar ye ticer..buat sorg2 pon xpe..eh..baby kn teman ticer..:-)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

takpela buat kt rumah pon janji tarawikh..akak pon wat kt umah je..susah nak bawak anak kecik gi mesjid..takit ganggu org lain


selamat berpose buat ticer..jaga diri dan kandungan baik-baik..kalau x larat jgn paksa diri tauu :)

Cikgu Ma said...

salam ramadhan wan...

syok la bleh posa penuh...hehehe

~~Ticer Wann~~ said...

@Ca Cik Duyung insyaAllah..harap-harap kuat la demi ank.. Salam ramadhan jugak

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI nak wat camna memikirkan tahap keselamatan terpaksa la buat sendiri kat sini... salam ramadhan jgk buat Zwan

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail ye..baby pn solat and puasa jugak :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty tq kak... selamat berpuasa jgk... setakat skrg masih kuat :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Cikgu Ma ahaks!! jangan jeles... salam ramadhan jgk kt hg

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan