Monday, July 30, 2012

Sudah 10 Ramadhan.. :(

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Bz sangat Ramadhan ni.. hee busy memasak.. cewah... sebenarnya hosmet je yang selalu masak.. dia tengok Ticer yang sokmo lembik pas balik keja so dia ofer diri nak memasak.. tugas Ticer setakat menggentel-gentel kuih je la... ok la kan.. haha...

Alhamdulillah dah pun masuk ramadhan ke 10. Dan syukur jugak masih istiqamah dalam mengalunkan ayat-ayat suci.. ye la dulu time tak pregnant of course la susah nak habiskan satu juzuk sehari kan.. tau-tau ja terpaksa postponed dek sebab-sebab istimewa seorang wanita.


Kat sekolah tadi bercakap-cakap pasal tanda-tanda bersalin.. ada gitau beberapa orang teman yang Ticer sakit perut masa Jumaat lepas.. berpeluh-peluh menahan kesakitan.. masa tu hanya Allah yang tahu... rasa nak berguling pun ada. Semua macam tekejut la sebab nampak Ticer ok je.. huhuhu tu pun puas control..


Then dapat tahu teman ticer kat sekolah tu berjangkit penyakit ni... penyakit ‘berisi’... ahaks!! Ni dah macam acara pass baton acara 4x100m dah ni... tepat sekali la tekaan Ticer and beberapa teman yang lain... Alhamdulillah semua tu rezeki... didoakan semuanya selamat...

Hujung minggu ni insyaAllah akan pulang ke desa... nak sambut puasa kat sana bersama kedua-dua family memandang kan cuti agak panjang... sampai Senin kan... J rasa macam nak balik jauh plak... feel tu bahagia semacam je.. disebabkan keadaan yang semakin membesar ni maka si suami la yang terpaksa datang menjemput si isterinya ini.. ada macam tuan puteri tak? Hehe... :D

Selamat Berbuka dan menunaikan ibadah Tarawih... J

:.. Hari ni offer diri untuk memasak plak.. minta hosmet rileks-rileks ja.. :)




Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

6 geng suka bebel:

Anak Wak Mail said...

pejam celik..dah 10 hr kan..

amboi..ni puteri dayang bunting namanya..haha..

Syazlina Khairuddin said...

Selamat berpuasa Ticer wann..take care taw!

qasehraihan said...

selamat berpuasa ticer!!!
waaa....dh berisi brapa bulan??

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail haha.. memang sangat tepat..puteri dayang bunting :D

~~Ticer Wann~~ said...

@Syazlina Khairuddin mekaseh syaz.. selamat berpuasa jugak

~~Ticer Wann~~ said...

@qasehraihan tq.. selamat berpuasa jugak... dah 8bulan lebih dah :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan