Tuesday, July 31, 2012

Terima kasih atas keprihatinan

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Hari ni dah bertambah lagi seminggu... dah masuk 33 minggu... lebih kurang 7minggu je lagi kan.. tu kalau ikut doktor la.. tapi tak tau la bila si anak ni nak say hi to the world.  Berharap dalam jiwa raga dan bakul biarlah selepas raya... heee bagi chance kat ummi dia nak memakan habis-habisan ketupat, kuih-muih semua.. :D

Ticer seorang yang sangat fanatik jubah.. :D boleh ke guna fanatik tu? Time pregnant pun banyak pakai jubah.. ye la kekadang ada jubah yang tak sesuai dipakai ketika pregnant. Sebab? Menampakkan perut yang jelas membulat dari minggu ke minggu.

Sampai la satu ketika kat sekolah tadi seorang uncle yang sangat la baik yang bekerja di ofis menegur Ticer. Katanya jubah yang ticer pakai tu dah tak sesuai dengan keadaan Ticer sekarang ni even saiz yang dibeli tu besar satu saiz dari yang biasa dipakai waktu slim (slim ke?) dulu. Heh! Malu ya amat kot kena tegur camtu. Malu kat sini bukan sebab terasa maruah diconteng, dicoreng/ dicarik-carik. Tapi rasa malu dengan ketidak pedulian terhadap keadaan diri sendiri. Orang lain plak yang concern kat diri Ticer.. haishh apa la Ticer ni...


So SMS zauji yang berada nun jauh di utara sana. Beliau cakap kalau cenggitu tak boleh pakai dah la jubah tu. Pakai je la baju yang sesuai untuk pregnant woman macam Ticer nih yang dah bergudang-gudang dalam almari tu (ok ni ayat tambahan.. Zauji tak cakap bergudang-gudang pun). Erk ada harapan dapat baju baru tak Incik Zauji? *wink wink* kan raya dah dekat ni.. hehe...

Apapun rasa bersyukur dan berterima kasih sangat sebab ada yang mengambil peduli tentang Ticer.. terasa diri begitu berharga... J

:.. Penat tunggu ending Dejavu Kinabalu tu... cerita yang terlebih mengagungkan cinta manusia... haishhh.... sangat tak best :D


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

Aishah Jahirah said...

teguran yg baik kita terima seadanya...;)hehee ada can tu dpt baju baru...

ϟ Zeera AzZahra said...

alhamdulillah, ada insan yg prihatin.. bertuah ticer.. :)

btw, mmg theme citer dejavu mcm tu.. percintaa.. tapi kdg2 pelik dgn konflik yg dorg hadapi.. bukankah Allah sudah memudahkan bagi manusia utk istikharah utk memilih perkara yg ragu2..? hurmmm ..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

alamak sbb apa uncle tu kata x sesuai..agaknya nampak pusat terjojol x hehe sbb biasa pregnant woman ni pusatnya terjojol..x pon jenis kain jubah tu x sesuai..mcm lycra kan dia jenis ikut bentuk badan mmg x brp sesuai


citer dejavu tu akak x tgk..

ms teyn teyn said...

ticer wan.. lama dh tak singgah sini.. ticer pon kerap menghilang.. and seriously.. taktau ticer pregnant.. hehe.. take care selalu ya :)

Cikgu Ma said...

aku x layan langsung dejavu...hehe...weh, x lama dh hg na...

~~Ticer Wann~~ said...

@ϟ Zeera AzZahra bab tema percintaan tu tak kisah.. tapi rasa pelik sebab terlalu melebih2... :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Rina AVAIL a.k.a Cik Betty tak terjojol kak... cuma jubah ni kan straight cut.. kalau dress pregnant kan cm kembang ikut kebesaran perut... bila dh benda straight disumbat masuk benda bulat kompom la jelas nampak bentuk perut tu... heee

~~Ticer Wann~~ said...

@ms teyn teyn yeee memang ngaku la kerap menghilang... busy jugak.. kadang2 jadi silent reader je.. ni nak mula balik gerakan blogwalking ni... heee ramai tatau ticer pregnant... apapun doakan ticer selamat ye.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Aishah Jahirah alhamdulillah ada yang prihatin.. heee tu la tengah memujuk untuk sepasang baju baru ni.. :D

~~Ticer Wann~~ said...

@Cikgu Ma layan sebab nak tunggu azan maghrib KL.. kalau tak memang haruslah nak layan... sila sediakan hadiah naa.. :p

THE LEKAT LEKIT STORY said...

tahun lepas kita pun dok doa.. moga anak keluar lepas raya mcm due dr bagi.. nak raya la katakan. tup2.. 20 ramadhan dia dah keluar. kekekekeke

~~Ticer Wann~~ said...

@THE LEKAT LEKIT STORY alamak..ni yang seriau kepala lutut ni.. huhu... nak pujuk baby nih... hehe :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan