Saturday, January 1, 2011

menumpang kasih

tajuk cm hebat ja...

hoho smpi merapok semalam... masuk umah nk buka lmpu tup2 xde lak..

dh la kepenatan dek bejalan jaoh tup2 letrik plak xda...

pgl ustat dpn umah suh tgk2kn... xmenjadi jgk..

dia ckp ari ni try tgk  lg skali main suis 2... dia ajk g mkn... br sy ingt sy mkn sket ja thari smlm dek selera yg mula ilang (dh mula wt perangai perut ni)- xpe leh slim sket kot.. ngeee

g menapak smpi ke sipitang... oder ns goreng ikn masin dek terpengaruh ngn ank ust.. habis licin sy mkn.. wawawa kelaparan la 2... pd hal biasa ja rasanya.. ;)

blk umah je wife ust ajk bermalam kt umh dorang.. g je la... usung je  brg2 penting... ltk je kpla xleh tido lak..borak 2 3 pth ngn wife ustat 2 then zzzzzzz slmt smpi ke pg

bgn pg.....ngeh3 cm ne leh lupa sy kt srwk n masa sgt la berbeza esp waktu solatnya..terlewat sket... huhu malunya sy pd Dia... pas solat duduk jp...terus blk..nk ngemas umah... seawal 6.30 sy kemas umah (ustajah mesti suka kalau dpt tau nih..haha) menyapu, mengemop n membasuh.... tp bab2 nk menyimpan brg dlm beg 2 liat sket..

pas je mmbasuh mula terasa kepanasan... takut kalau2 aku diserang migrain lg... sy call la sesco (Sarawak Electricity Supply Corporation) dorang ckp akn pegi scpt mungkin... cptnya dorang dtg..kul 12 call kul 3.30 br dtg... xpe2 sy sabarkan ati... last2 dorang check tp xleh jgk coz main suis 2 yg rosak.. ceh wat penat je...

menidurkan diri jgk dek kerana kpla dh ada pusing2... nekad dtg umah depan ni sbb nk menumpang kipas angin... syukurlah hujan..sejuk sket bumi merapok ni...

merepek kt blog ni sbb nk ilangkn kesedihan...  sbb apa sedih? xleh nk citer kt sini.... kalau citer kt org pn rasanya org xkn fhm kot... so sndiri2 je la hadapi benda ni... sorang2 je kt sini so kena kuat la... kena byk memotivasikan diri sndiri... teringt pesan ustajah pg td... biarpun sedih/ marah biarlah benda 2 dlm ati je sbb kita ni golongan yg ada pendidikan agama... sentiasa maniskan muka.. biar apapun org buat kena profesional... abaikan semua benda yg xpenting 2... hmmm.... ustajah ni mmg tau ati ank dia... saya semat kemas pesanan ibunda terchenta itu...

thn ni sy nk tingkatkn pretasi keja sy... n sy hrp jgk sy xsakit lg..sbb bila sy sakit sy ssh nk wat keje dgn baik... n the most important thing..sy nk jd pendiam wahahaha buleh ka?


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

1 geng suka bebel:

~~Great Teacher Wann~~ said...

br sedar..xda kaitan sket pn tajuk entri ngn isi blog nih..ngee

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan