Monday, January 17, 2011

Saya xsengaja

Terrrrmarah td
xsengaja sbnrnya,,,
mgkin dek kesihatan yg xmengizinkan ni sy cepat naik angin
ohh this is not the real me...
suara pn sdikit tenggelam timbul tp bila tau student TERLUPA (the word yg menjadi pantang larang sy spnjg mengajar nih) suara sy spt memberi command kt tgh pdg,,, hadoiila...

time2 cenggini la ttba byk plak ujian dtg... xsiap keje la...xbwk buku la... xbwk pensil pn ada jgk,,,,sy ttba jd sorang yg xprofesional dlm menangani hal cm ni... sy selalu ckp kt diri sndiri bhwa marah 2 bkn 1 bentuk penyelesaian pd sesebuah masalah yg dihadapi time ngajar....
tp td mmg sy ilang pertimbangan...sedih sgt2 bila hal mcm 2 harus berlaku dlm idup sy... br mgu ke 3 persekolahan sy dh jd cacamerba n serabut segala... fuhh perlu bangkit smula n lebih profesional n berlagak tenang even nk mrh sekalipun....

yeahh sy cuma manusia biasa yg xlepas dr segala salah silap...kdg2 keterlanjuran sikap menyebabkan kekesalan berpanjangan di pengakhirannya... apapun sy bersyukur kerana profesion ini mengajar sy untuk lebih mudah cooling down perasaan yg xenak dlm masa yg singkat... :)

moralnya: sy perlu lebih byk bertenang n memberi peluang pd pelajar untuk membaiki kelemahan diri mereka... tetapi andaikata peluang yg diberi itu disalahgunakan maka wajarlah tindakan susulan perlu diambil... tindakan susulan xsemestinya perbuatan berbentuk hukuman berat... mngkin sy perlu mendekati pelajar yg bermaslaah dan mencari punca knp dorang bersikap sebegitu terhadap sy... :)

np sy rasa cm sy guna bahasa baku je nih... wawawawa



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan