Monday, September 6, 2010

KenApA TaK KawiN Lagi??

"Kenapa x kawin lagi?" soklan ni menjadi soklan paling popular since last year until NOW... erk salah ke xkawin lagi? adakah ekonomi merudum bila aku xkawin lagi? hoho..bajet hebat je aku ni kn? org keliling aku ni seakan panik (erk bkn seakan lg dh... mmg panik sgt2) bila aku yg akn bertambah usia pd pertengahan september nti blm lg berkawin... asal tgk aku lepak2 mcm xde keje maka org2 sekeliling pn duduk la di depan,tepi kiri kanan aku..... soklan 1st pasal umur.. well aku xde problem bab2 umo.. dengan selamba badut je aku bitau.. i'm 26th.. semua membulatkan mata n ada yg melopong... "Ko kena kawin dh skrg... sedang elok dh umo ko 2.. apa lg ko tgu.." haha senyum pahit gak aku dgr..
"Ko ni memilih sgt la..." duhh apa dorang tau pasal aku? kalau xkawin mmg sbb memilih sgt kah? yeahh mmg kena pilih... sbb aku bkn nk hidup dgn khalifah aku sehari 2 tp smpi mati... bila aku pusing ayt cm ni.."senang2 tolongla carikan utk sy.." terus dorang senyap.. kenapa? dh sibukbadan (busybody) sgt hal aku xkawin so tolongla cari.. haha cm desperate je kedengaran ayt itu...

Seiously, aku x sedesperate itu... mmg kt umah ni pn telinga dh xtahan nk dgr bebelan mak aku.. ye la sepupu aku yg sebaya aku dh beranak pinak dh... tp aku still maintain solo.. bujang trang tang tang kata org... bkn xnk tp ntah la bab2 jodoh ni sukar sket.. kekadang 2 merancang tp alih2 xjadi.. last year hampir bertunang alih2 dpt tau that guy kawen ngn org lain.. :) haha..gelak je la bila dgr hal 2 w'pun hati dh nangis... cewah poyo jer..

My fren's wedding
Time kt kg td pn mak sedara tanya aku... aku senyum je la.. dia pujuk la aku... dia kata mngkin jdoh aku lmbt..haa ni yg aku nk dengar.. br best.. xde yg mengata aku bagai... then aku ckp la senang2 aku nk sambung je bljr..org pn xkn tanya lg dh... dia senyum jak.. benda ni pn (sambung bljr) dh aku khabarkan kt mak ayh aku...nmpk dh dpt green light la.. :) mgkin org sekeliling akn diam seketika kot kalau aku sambung bljar... mencari sang khalifah bkn mudah.. ibarat mencari sebutir mutiara putih di dasar lautan (ecewahh...cakpong cakpong) n aku jugak nk mencari insan yg dpt membantu aku meraih redha Allah... tinggikah pengharapan aku?? ntah la... bkn ustaz yg aku cari namun insan yg lengkap dr segi agamanya. yg dpt aku jadikan rujukan di kala hati dlm kekusutan... org akn beranggapan pengharapan ini terlalu tinggi... namun siapa tahu Tuhan akn makbulkan permintaan aku ni.. so org2 sekeliling aku doakan lah kebaikan buat aku... jgn lah terus-terusan mengasak aku dgn pertanyaan yg sket sbyk membosankan aku.. gimme time.. InsyaAllah that time will come.. Allah lebih tahu apa yg terbaik buat aku.. aku hanya manusia yg mampu merancang namun perancangan-Nyalah yg terbaik buat aku... :)


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

4 geng suka bebel:

s1t1 2uL41k4 said...

eh, jgn tak tau.. aku plan sambung balaja.. tapi ramai gak mulut jahat, klu belajar tggi nnti lagi tak laku.. ah, persetankan je.. buat je apa yg kau yakin betul. wish u best of luck..

~~Ticer Wann~~ said...

zulaika: itulah... manusia tak pernah senang tengok kesenangan orang lain... thanks :)

RinsyaRyc said...

ala... Selalu gak kena kutuk. (padahal masih study lagi). sepupu papat tu belum tanya lagila. Tapi kengkawan dh bisin apesal tadak boyfriend. Ikss...

http://wwww.bulatmata.blogspot.com.

~~Ticer Wann~~ said...

@RinsyaRyc itu yg pelik tu... :) tak pe fokus on ur study okeh?

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan