Monday, September 6, 2010

WaJiB DaPat!! XkiRa

Mlm td aku kemaskinikan permohonan pertukaran antara negeri dgn menambah beberapa alasan yg aku kira relevan dgn situasi aku skrg..... berharap sgt dlm hati agar permohonan insan yg blm bekeluarga n beranak pinak cm aku ni dipandang even hanya sebelah mata oleh pihak KPM... 

Ada alasan kenapa aku minta ditukarkan pulang ke semenanjung.. kalau fikir pasal elaun mmg la elaun d borneo maha banyak nk dibandingkan ngn semenanjung ni ha.. namun dek kerana ats sbb tertentu elaun2 yg bakal berkurangan andai kata aku berjaya memboloskan diri masuk ke sememnanjung aku kena terima ngn hati yg terbuka biarpun sedikit shj bukaannya

Aku diejek oleh seseorang di sekolah sinun... aku tau ada org yg xmenyenangi aku bila aku nk bertukar sekolah n negeri.. bg dorang aku masih baru... dorang xkn rasa apa yg aku rasa sbb dorang berkhidmat di negeri dorang sendiri.. aku ni yg menanggung beban tekanan perasaan yg mendalam dek kerana memikirkan hal ini... aduhh tolongla fhm.. alasan aku bujang n sepatutnya berkhidmat lg 5 thn kt sana...ingt BUJANG ini xde tanggungjawab? ingt BUJANG ini xde keluarga yg harus n patut aku pantau n ambil berat selalu? apa dgn menghantar nafkah stp bulan boleh menentukan keadaan keluarga aku terjamin?

Siang td...bunda aku xsihat.. risau aku dibuatnya.. mak aku sering sakit2 skrg ni lantaran memikirkan anaknya terutama ank perempuan sulungnya ini terpaksa merantau jauh dr nya.. aku xpenah berada dekat dgnnya slps SPM lg.. aku sering merantau.. ke t'ganu, kl, seremban n skrg srwk.. dek kerana itu aku rasa WAJIB bg aku utk berpindah n duduk di sisinya... penah aku nangis sbb xdpt blk jenguk mak aku yg ketika itu sakit n xdpt bgn... kalau boleh biarlah aku sentiasa disisinya skrg ini... adik2 aku masih belajar n ssh bg dorang utk menjenguk bunda aku... n biarlah tanggungjawab menjaga bunda ni aku pegang sampailah adik2 aku dh bekerja nti brulah kami sama2 menjaga bunda tersayang... 2 sbb aku tergedik2 sgt nk isi e-gtukar.. ada fhm?

knp org mempermainkan alasan aku ini.. smpi ada yg kata nk mtk pindah jgk sbb kambing sakit.. hina sgt ke alasan aku... time 2 aku rasa mau sj aku tampar mulut org itu.. mmg xmenghormati org langsung... awk xnk blk awk punya psl.. sy ada tanggungjawab besar... sy dh xrasa seronok bekerja bila hari2 kpla asyik fikirkan keadaan mak sy yg xsihat... sy xnk apa2 jd pd mak saya.. sy sayangkan mak saya... saya nk blk... WAJIB DPT PINDAH!! SY XKIRA!! Raya kali ni dh xbest sbb mak xsihat sepenuhnya... (kn dh nangis nih)


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

diriku said...

hrp2 berjaya k =]

~~Great Teacher Wann~~ said...

amiin.. hrpnya begitulah... sekurang2nya perlu mencuba..selebihnya serahkan sj pd Allah Taala

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan