Sunday, February 13, 2011

Konon lawa tp....

~Dh ada 1....try pakai huhuhu sgtla xsesuai.....~

~mende sy merepek nih? suka tgk kwn2 melilit shawl dorang..maka sy pn beli la 1... cewah konon nk pki cm 2 la sbb my ustajah pn teringin nk tgk anknya yg ala2 sempoi ni pakai shawl....kui3...~

~Dlm u tube pn byk tutorial psl nk pki shawl ni...~

~sy pn dgn excited cm knk2 ribena pn pakai la.... tengggggg tadaa...hohoho mmg dh ikut smua dh tp sy rasa sgtla xsesuai ngn diri sy ni... even jadi sebijik cm dlm tutorial ni tp rasa nk gelak tgk diri sendiri yg pakai shawl time 2.. mgkin betul la kwn sy ckp ada sstgh org yg xsesuai pakai shawl...n org 2 ialah sy..pastu shawl yg ada ni cm na? hadiahkan pd ustajah la... ustajah pandai pakai....lg terer 2...pakai xyah ada pin semua.... xleh gak la ustajah nk tgk sy pakai shawl... :D

~Sy sesuai ngn jenis2 tudung yg dlm gmbr ni jak... lagi selesa n senang serta xyah nk hbskn masa byk... :D


~Apa2 tudung/hijab yg dipakai xkisah asalkan cukup syarat iaitu menutupi dada....n kalaupun tudung itu menutupi dada namun bajunya sgtla mengikut bentuk badan makanya itu masih dikira xmenutupi aurat... maka hendaklah aurat itu terjaga... tudung menutup dada...baju, seluar/kain hendaklah longgar n lbh manis lg dipakaikan stokin/sarung kaki yg tebal (erkk sy ngaku kdg2 sy pn terlupa bab kaki ni..ishh dosanya sy)... aurat wanita: meliputi seluruh bdn kecuali tapak tgn dan muka.... tepuk dada tanyalah iman....

~Haishh baru tersedar kdg2 diri sndiri pn lalai bab2 ni especially bab memakai stokin 2... moga dpt istiqomah (tetap pendirian) slps ini... :)

credit 2 google


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

4 geng suka bebel:

nuha said...

hahaha.. aku pun bab stoskin tu dok on off.. huhuhu.. sekarang nak cuba belajar ikat shawl.. aku tgk member pejabat aku pakai, masih mengikut syariat

~~Ticer Wann~~ said...

nuha: ya la... stokin 2 aku pn on off... xtau bila nk on selalu.... :D shawl bleh ja pakai ikut syariat yg ditetapkan... antara nk ngn xnk ja... haha nti hg pakai bg aku tgk... ;)

Sue Chanteq said...

klu ko berdosa, aku lg la sgt berdosa..stokin aku pakai time sejuk je..buleh??masyallah...
klu shawl tuh aku reti lilit cam slalu yg senang tuh je..yg skrg ni nyer aku xtau..leceh!!pakai je tudung sauk tuh confirm tertutup aurat..tp tudung tuh pun skrg ni org pakai rambut pelesu nak bg bonggol cam unta..tak suke, tak suke, tak suke!!

~~Ticer Wann~~ said...

hii xpe sama2 kita berubah... aku pn manusia biasa yg xlepas dr salah silap..stokin pun kkdg on off... bonggol unta 2 diharuskan andai rambut asli n bukan niat utk berhias... tp kalau niat utk bertabarruj dia dh jatuh hukum lain... aku bc ustaz kazim punyependapat

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan