Friday, February 18, 2011

Tertunai sudah keinginan ini...

~Tajuk gah kan main... ;)

~Sejak 2 hari lalu tekak ni teringin sgt nk menjamah bihun hailam yg pedas... teringin nk mkn bihun/k.tiaw kungfu... haishhh...dan2 kecur liur dibuatnya....

~So kemarin p la mengukur jln kat TAMU a.k.a psr mlm kalo kt semenanjung... beli sayur yg byk (ttba ja nk mkn sayur byk2) aym sket n bhn2 utk wt bihun hailam la....

~Smpi umah dh mlm so xjd la nk memasak... smlm bermula la acara 'memecahbelahkan dapur' ktung ktang saya bersilat kd dapur... ni kira semangat betul ni.. ye la nk beli kt kedai rasa xberbaloi la... kdg2 mskn 2 xkena ngn apa yg kita nak...

~Pakai campak2 ja apa yg patut masuk dlm kuali... ye la mkn sndiri kn..ikut selera sndiri la...

~Dh siap 2 apa lg masuk dlm mulut la... cuma xbaper nk jd sket aa kuah dia coz kurang tepung ... tp laparnyer psal mmg selamat.... alhamdulillah....

~Kt sini mmg jenis2 mcm 2 je la sy mkn... nk mkn nasi xda selera....unless bila dok melepak kt pekan L 2... seminggu pn bleh melambung berat bdn ni... :)
tq Google

~Gmbr mskn sndiri lupa lak nk amik.... xda udang cm ni.... tp sayur amtla byk... yee tgh nk menaikkan selera mkn sayur lak skrg ni.... :)

~Ari ni msk apa? emmm....xdpt pk lg skrg nih.....

~Release my stress dpt bersilat kt dapur... yeayy :)))



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

nuha said...

Incik C tersenyum lebar.. pandai masak rupanya

~~Ticer Wann~~ said...

nuha: haishh takat benda ni pejam mata ja org wt... aku yg terkial2 kot.. kui3

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan