Saturday, September 24, 2011

Bezanya ialah....?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Haii korang... dah solat? dah makan? alhamdulillah.... 

Pagi tadi Ticer gi Sipitang pos barang... hmmm berhabisla jugak.. tapi tak pe la bukan barang orang lain... barang sendiri jugak.... harap-harap kat airport Isnin ni berat muatan tak berlebih-lebih la.. tak larat kot kalau kena cas lebihan muatan... ada kawan dah bagi hadiah tawen kat Ticer...waaaa besar kot kotak... nak buka tak bagi... siap mintak Ticer janji lagi untuk buka lepas walimah.... hmmm... nak tak nak usung la kotak hadiah yang gedabak tu naik flight...

Tadi meminjam kereta teman Ticer... agak kekok sket.... Selama ni Ticer dok drive kereta Perodua... paling hebat sket pun Vios la.. Vios tu kawan Ticer punya jugak.. kat sini Ticer tak bawak kereta... Tadi drive SAGA... ok tepek gambar sket..


Ni SAGA.. bukan biji SAGA okeh?

VIVA forever... tetiba
Semua ihsan Google

Apa beza kedua kereta ni? Ye tau.. satu besar satu kecik... dari segi size memang obvious.. lagi?

Hmmm... signal dan wiper... SAGA signal sebelah kiri.... Perodua sebelah kanan... hah tadi memang salah la... sekali nak tekan signal wiper yang gerak... adeiiii... nasib baik tak banyak kereta.. kalau tak, mau kena HONN besar gitu... bukan sekali jadi cenggitu berkali-kali pulak tu... haishhh..... sampai akak jual cucur pun pelik je.. tengahari terik Ticer buka wiper... kuikuikui..sabo je la

:.. Pernah jadi kat korang tak camni? Susah betul nak ubah mind set tadi... tapi syukurlah selamat pergi dan kembali..
J


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

7 geng suka bebel:

Ibnushukran said...

haha.. bnde klu dah terbiasa dengan kete lama mmng akn jadi macm tu la..

ArulchelseA said...

saga la..

cikguden said...

kalau dah terbiasa memang macam tu. mudah tersilap

Anak Wak Mail said...

masa awal2 dulu,,selalu gak terbuka viper,,tapi lama2,,dah selalu sangt pinjam kereta orang dah boleh diubah mindset tu..hihi

yad'z said...

hehhehe.. dah terbiase kan.. mesti kekok... btw. saye lagi prefer perodua .. ehehehe

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

nasib baik roy naik moto je..

Nini Hartini said...

hehe...same lah. kereta saya Myvi, klu pinjam proton saga kawan, selalu gak tersilap tarik wiper utk jadikan signal.hehe

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan