Tuesday, September 13, 2011

Lain di hati lain pulak di mulut... adehhh

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Tengahari tadi selesai sudah 2 subjek UPSR.. tinggal esok dan lusa... dan debaran makin kuat apabila tibanya hari terakhir (Khamis)... sangat berharap agar segala urusan anak-anak dimudahkan...amiin

Pernah tak korang mengalami situasi lain di hati lain di mulut? Ok sebagai contoh la kan... korang pergi satu gerai ni... dalam hati tu korang dah terniat nak oder roti kosong kuah banjir...  sekali g gerai tu korang bleh plak oder capati... pernah tak?
Al-kisahnya tadi Ticer pegi KFC... tak tau angin apa melanda tetiba teringin nak makan KFC... sampai je kaunter dengan konfidennya Ticer terus oder...

“Dinner plate satu set,”

Ticer pelik gak time tu apsal cashier tu asyik tanya berkali-kali...

“Dinner plate ke ,cik?”
“Aok..”

Kalau dah gedabak camni mau pening nak menghabiskannya
Lepas cashier dah masukkan oder semua kat mesin cash tu sampai la masa dia nak masukkan oder Ticer dalam bekas... Tadi Ticer take away je.. then Ticer terperasan dia masukkan 3 ketul ayam.. wahhhhh apsal leh salah oder nih? Dalam otak dok terbayang snack plate..alih-alih bleh mintak dinner plate... patutla dia tanya banyak kali... mesti tak pecaya tengok Ticer yang kecil molek *uwekk perasan* ni makan dengan banyaknya.. huhuhu...

Balik umah je dah terpikir-pikir macammana nak habiskan semua tu... setakat 2 ketul tu selamba je la bleh habiskan... ni dah ada extra seketul lagi....

:.. Pening bila makan melebihi had yang sepatutnya... ni la susah bila terfikir benda lain tapi mintak benda lain... huhu.. lepas ni nak oder apa-apa kena wat note kecik dulu la kot kan bagi mengelakkan kejadian macamni berlaku lagi... :D 

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

20 geng suka bebel:

mrs redzuan said...

heheh.
terasa kemuakannya melantak lebih had..

rara pinkmafia said...

ticer,td rara tgk yg dekat tv,budak tu nanges salam cikgu dye.rara yg seday.

ArulchelseA said...

sikit2 bleh la.. bnyk2 mauk mkn.. kih kih

Anak Wak Mail said...

ni mesti kes ticer duk fikirkan budak2 amik UPSR tu..sampai tak keruan jadinya..haha!

schaze zainn said...

kalo schaze, schaze simpan untuk stock esok tu pulak..ekeke jimat buat mcm tu xP

LiFe KaMi said...

kalau yang seketul tu taknak, bagi kami takpe kot..hehe
banyak befikir ni yer,jgn risau anak2 tu mesti berjaya jawab soalan upsr tu..:)

adan said...

haha.. selalu je mcm tu..

iPai said...

er ... banyak tuh ticer .. hebat laa kalau ticer leh abeskan sorang .. ehehe

mungkin rezeki untuk org lain tuh .. hee

Yatie Awang said...

akak pun biasa gak, silap macam tu....tapi tak apalah kalau tak habis bak sini je...hahaha

aimie amalina said...

hahhahhaa
selalu gak jadi kat kite ticer
beria beno nak mende lain
alih2 order mende lainn
hehehe

~~Ticer Wann~~ said...

@mrs redzuan sangat-sangat muak kak...

~~Ticer Wann~~ said...

@rara pinkmafia bebudak kat sekolah salam jugak dengan cikgu-cikgu.. sedih jugak..huhu

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA haha azab gila nak menghabiskan

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail tu la pasal.. hadoiii

~~Ticer Wann~~ said...

@schaze zainn nak nyimpan jugak tapi takut tak termakan keesokan harinya

~~Ticer Wann~~ said...

@LiFe KaMi hihi lambat sangat cakap dah habis dah ayam tu.. hmm memang terfikir dorang pun... risau... harap2 dapat la dorang jawab :)

~~Ticer Wann~~ said...

@adanohh ye ke? haha.. sama aa kita ni

~~Ticer Wann~~ said...

@iPaiboleh la... haha.. hebat tak?

~~Ticer Wann~~ said...

@Yatie Awang hee berjaya menghabiskannya malam tadi.. kui3

~~Ticer Wann~~ said...

@aimie amalina ye ke? hihi dah oder kan kita bedal je la.. ;)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan