Saturday, September 24, 2011

Pertemuan dan perpisahan itu adat kehidupan..

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari Sabtu yang agak sibuk... ada lagi beberapa barang yang nak dimasukkan dalam kotak.. Kawan Ticer yang berada di Limbang dan bakal mengajar di Segamat dah selamat sampai semenanjung semalam... Ticer bakal menyusul.. semalam gi Pejabat Pelajaran untuk uruskan hal perpindahan... huhu silap isi borang pulak untuk perbelanjaan pindah.. so nak tak nak kena isi semula.. Isnin ni mintak tolong kawan untuk hantarkan ke PPD.. Semalam juga fakskan surat memohon penangguhan tarikh lapor diri ke sekolah baru...

Semalam ada majlis lagi... haishhh meruntun lagi perasaan... Birthday as well as farewell party... sebenarnya tak berapa suka bila ada majlis camni.. nanti Ticer berlebih-lebih dalam kesedihan... Hadiah pun banyak.. nak tak nak kena tambah lagi satu kotak... Syukurlah hati masih kuat time bagi ucapan terakhir untuk students... bakal merindui anak-anak Ticer yang comel-comel... yang nakal-nakal manja... yang sentiasa menghiburkan hati...

Sebahagian teman-teman yang banyak membantu...

Utusan cinta dari pelajar.
hadiah tak de dalam ni dah masukkan dalam kotak
Moga perpisahan ini tak memutuskan langsung hubungan antara Ticer dan pihak sekolah... harap Ticer sentiasa diingatan anak-anak...dan harap mereka juga sentiasa diingatan Ticer...

Okey... nak siap-siap apa yang patut..then nak keluar uruskan penghantaran pulang barang-barang Ticer ni... baru tiga tahun barang dah banyak... haishhh apa benda la Ticer buat sampai barang banyak camni... barang-barang lain macam electrical item tu Ticer bagi pada orang je... tak dapek le nak bawak balik.. J

my boys

my girls

:.. Pertemuan dan perpisahan adat dalam kehidupan... nak tak nak kena hadapinya ye dak? Ini baru perpisahan yang bersifat sementara.. kalau perpisahan yang hakiki macammana pulak? Apapun kena redha..


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

adwafarahin said...

mst sedey kan?

lumrah hidup..kene terima
insyaAllah nnt bole jmpe lg :)

MyShok said...

jalankan amanah anda sebagai guru dengan sebaik2 nya..

ZWAN SABRI said...

xpala, at least event2 cqmni akan menambahkan lagi kenangan2 manis ticer kat sana kan? kan?


MySuaraBlog: Book Fair dalam Kapal Mewah

ArulchelseA said...

pertemuan perpisahan sudah lumrah kehidupan..

Anak Wak Mail said...

xpe,,nanti jumpa murid baru,,dapat pengalaman baru..=)

Bro Ery said...

Teringat lagi Bro masa sekolah rendah dulu. Same situation like this. Bro hadiahkan cikgu Bro yang nak berpindah tu dengan makanan. Sampul dengan suratkhabar. Dalam tu ada kacang, super ring.. Hahaha.. Al-maklum laa orang tak berapa senang dulu. All the best Ticer Wan :)

P/s: Maaf, kesibukan yang sangat memuncak. Jadi biskut sekarang kejap ada kejap takde. Adoiyaaai~

~~Ticer Wann~~ said...

@adwafarahin sgt sedey.. huhu... tapi kena redha la... insyaAllah ada rezeki berjumpa lagi

~~Ticer Wann~~ said...

@MyShok tq.. insyaAllah

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI yahh betul tu.. :))

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA ya.. betul tu.. bertemu sangat mudah... berpisah amat sengsara... apapun kena tabah dan redha :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail yaa betul... harap dapat memberi tunjuk ajar yang baik pada anak-anak yang baru :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Bro Ery alaa ok la tu.. ada gak hadiah kan.... pen sebatang pun tak pe... asalkan ikhlas... hihi... mekaseh.. doakan ehh...

tak pe je... faham Bro n Miss Tira masing2 sibuk

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan