Tuesday, September 6, 2011

Cemburu ke?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Baru sampai di kuarters kul 4 petang tadi.. dan-dan migrain dek perjalanan jauh dari KK ke Merapok, Lawas... huhu

Korang pernah dirisik tak? Haha soalan apa la Ticer nih... ada sorang kawan Ticer ni dirisik tau... dia dirisik oleh sorang cikgu yang mengajar time sekolah rendah dulu.. cikgu tu kata dari dulu lagi dia memang berkenan ngan sikap kawan Ticer ni... dia berhajat nak jadikan kawan Ticer ni menantu dia..

So dia risik-risik laa pasal kawan Ticer ni dari jiran kawan Ticer tu... tapi tak tau la camna berita tu bleh sampai kat telinga jiran yang satu lagi... hmmm jiran tu pun mula la cucuk-cucuk... dia pun burukkan kawan Ticer yang kononnya kawan Ticer tu bukannya pandai masak sangat.. dahla gitu pemalas nak masuk dapur pulak tu... wahh pelik gak Ticer.. macammana jiran yang satu tu bleh tau pasal hal dalam rumah kawan Ticer tu ye?

Kawan Ticer senyum je la... dia kata dia dah lali dah ngan perangai jiran dia tu.. tak habis-habis nak cari pasal.. bab jodoh ni Tuhan dah atur elok dah.. dalam Al-Quran sendiri pun dah jelaskan yang manusia diajadikan berpasang-pasangan... suami isteri adalah satu kombinasi hebat yang saling lengkap melengkapi... kekurangan si isteri dilengkapi dengan kelebihan si suami begitu juga sebaliknya..

:.. Kuasa manusia takkan dapat menandingi kuasa Allah... ye dak? jodoh kan ditangan Allah bukan di tangan manusia.. 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

18 geng suka bebel:

Zaujah Encik Mamat said...

hehe ... normal.. manusia camtu ler .. taleh tgok org lebih, pd hal jika dia berbaik sangka .. berhati bersih lebih bnyk kebaikkan nya :D

ZWAN SABRI said...

aiseyh, mintak2la dijauhi daripada jiran yang sikap macam tuu.. apa2 pown, jodoh kat tangan tuhan kann.. klaw dah dia jodoh kita, halang macam mana pown, mesti kawen jugak.. ;)


MySuaraBlog: Hantu Bonceng Sempoi!

Fadzmie Mohamad said...

Kehkehkeh. Berbaur hasad dengki betul jiran tu. Mungkin dia sedih sebab dia (atau anak dia) tak kena risik kot.

Arpiiz said...

wah, ada jugak yang jiran macam tu.. sian kawan ticer tu..

ArulchelseA said...

ye btul..jodoh pertemuan di tgn tuhan,..

rara pinkmafia said...

ada jugak org cm tu kan.ich.benci org yg suke menyucuk ni.

~~Ticer Wann~~ said...

@Zaujah Encik Mamat hee susah kan berdepan ngan orang macam ni.. tapi mujurlah kawan jenis wat donno jek.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI yeahh betul2... jodoh itu tetapan Allah

~~Ticer Wann~~ said...

@Fadzmie Mohamad hihi baru cikgu yang merisik kawan.. bukan anak raja lagi tu.. ahaks!

~~Ticer Wann~~ said...

@Arpiiz huhu tu aa pasal... dia cool tapi Ticer yang geram

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA yeahh... segalanya percaturan Allah...

~~Ticer Wann~~ said...

@rara pinkmafia mungkin dia rasa bahagia tengok orang lain sedih kot.. :)

yatie Awang said...

masih ada ye manusia yg bersikap macam tu, ingatkan dalam tv je...tapi tak apa, seperti kata Ticer, jodoh ditangan Tuhan, tiada siapa boleh menghalang

syaz@rozelt said...

As Salam ticer..lame x mjengah dekat sini..ticer sihat ke??hehe

erm..baru dirisik raya hari tu..tp org yg kte expect nak dtg merisik x de la kte rase terkejut sgt..

Anak Wak Mail said...

ish..aku nak masak kena tutup pintu ah camni..habis nanti semua jiran tahu yang saya tak pandai masak..haha

nasib jiran saya tak camtu..:)

~~Ticer Wann~~ said...

@yatie Awang itu la kak.. ngatkan dah tak de jenis macam ni.. huhu.. betul 2 jodoh Allah yang tentukan

~~Ticer Wann~~ said...

@syaz@rozelt tahniah tahniah :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail haha.. tu la kena tutup pintu la pasni... seriau gak Ticer..haha

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan