Thursday, September 22, 2011

Saya sangat terharu....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Hari yang sangat sibuk... kena buat nota serah tugas, kena buat bajet perbelanjaan balik semenanjung.... lepas tu pos barang lagi... hmmm...

Pagi tadi ada surprise party plak... perpisahan dan birthday.. wahh bakal masuk 27 tahun ye.. tak pe tu sekadar angka je.. cewah... ye la Ticer dah tua... Tak sangka ada majlis untuk Ticer.. syahdu amat... bila diminta beri ucapan terakhir Ticer jadi lost sekejap.. tetiba jadi speechless.. tak dapat nak cakap sangat.... selalunya pantang ada peluang suka je bercakap... hari ni lain sikit.. sampai keluar ayat “saya tak boleh cakap banyak nanti saya nangis” wuuu pas cakap tu terus tutup muka.. cover konon-konon nak menahan diri dari deraian air mata...

Cheese cake yang lazizah jiddan
Malam ni Ticer mungkin akan sibuk juga... menyemak kembali harta benda sekolah yang Ticer pinjam... esok atau Isnin depan Ticer kena pulangkan semula pada pihak sekolah sebelum berlepas pergi...

Tiket flight dah booked... hari Isnin tengahari... tetiba rasa nyesal lak beli hari Isnin.. kenapa la tak beli hari minggu je kan.. bleh balik awal.. tapi tak pe la... kang rushing balik awal takut ada benda yang tak siap lak.. kan dah menyusahkan diri sendiri dan pihak sekolah... J

Pertemuan kita di suatu hari
Menitipkan ukhuwah yang sejati
Bersyukurku kehadrat Ilahi
Di atas jalinan yang suci

Namun kini perpisahan yang terjadi
Dugaan yang menimpa diri ini
Bersabarlah di atas suratan
Ku tetap pergi jua......... 
(Doa Perpisahan-Brothers)

:.. Moga ukhwah yang terjalin ini tetap utuh sampai bila-bila biarpun jauh merentasi benua dan lautan.. J


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

16 geng suka bebel:

ArulchelseA said...

slamt hari jadi..kih kih.. eh cikgu dah dpt pindah ke..

cik sakdi said...

ticer. smoga selamat sampai dan smoga dapat student yg best kat tempat baru k. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA tq.. dah dapat pindah dah... :)

~~Ticer Wann~~ said...

@cik sakdi amiin... harap masin mulut cik sakdi :)

siti kektus said...

hehe. 27 tua? mana ada. still muda lagi lah tu ticer. hehehe ;p

zahidah seran said...

hepi birthdayyyy...=)

ZWAN SABRI said...

mesti sedih kan nak tinggalkan segala kenangan suma tu kat sana.. HUHU


MySuaraBlog: Cinta Jarak Dekat ke Cinta Jarak Jauh?

rara pinkmafia said...

nk kek ticerrrrr.

Nur Ayuni said...

selamat bertukar. kenangan bersama student xdpt dilupakan. :) semoga sukses selalu :)

Bro Ery said...

Semoga apa yang dirancang berjalan dengan lancar.. InsyaAllah.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

@siti kektus muda? wahhh dan2 kembang hidong

~~Ticer Wann~~ said...

@zahidah seran mekasehhh :)

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI betul..sangat sedih

~~Ticer Wann~~ said...

@rara pinkmafia bolehhh... meh amik meh

~~Ticer Wann~~ said...

@Nur Ayuni betul..kenangan itu tetap di hati.... :)

~~Ticer Wann~~ said...

@Bro Ery insyaAllah amiin

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan