Wednesday, September 21, 2011

I've a good news... :))

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

I will update my blog shortly.. sorry for my broken English.. still learning to improve it.. Even though I’m a teacher, I have to learn a lot... am I right?

Hmm... how should I write? Ok.. straight to the point... I will be transferred to Kuala Selangor by next week.. So starting from tonight I have to packing all my belongings i.e. some of the books and gifts yang sangat banyak... huhu...

So guys.. pray for me ya... hope everything runs smoothly... I have to stop here and continue doing my unfinished work... Till we meet again.. stay cute..

:.. Hmm... rasa pelik ja English ni... haiii la...



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

17 geng suka bebel:

Ibnushukran said...

im also in learning process, end of this year i've a MUET test.. dah la English ni asyik dapt lower grade je time belajar.. haha.. i thnks i should have a personal class or english workshop, p mcam dah trlmbat je.. could u give me some advices how to learn english with faster.. one of my ways is watching englsih movie, mybe its work..

apapun, hve a nice moments at Kuala Selangor and gudluck.. :)

Azzah said...

ok jer englishnya.practice make perfect..tak practice mana bole pandainya kan?
gud luck kat sana yer

ArulchelseA said...

alamak tk paham la cikgu...

cik aisha said...

gud news tu....alhamdulillah...smoga semuanya berjalan lncar.

~~Ticer Wann~~ said...

@Ibnushukran Good attempt.. English learning is fun... u have to practice everyday.. for example to speak and to write.. yeahh by watching English movies/ listening to English songs can help you also.. I learn English with those.. personally I don't like reading English materials... I really love watching and listening to English movies and songs.. after that I try to find the meaning of the lyrics/ dialogue that I heard...

Anyway all the best ya :))

~~Ticer Wann~~ said...

@Azzah ok ke? hihi... ni yang bersemangat nak menaip dalam English ni... Tq... sangat serabut bila barang banyak nak kena angkut bwk balik.. :D

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA alaa ye ke? faham2kan la... huhu..penat Ticer menaip tau

~~Ticer Wann~~ said...

@cik aisha amiin.. harap camtu la :) tq... :)

ZWAN SABRI said...

owh.. dah tukar ke K. Selangor pulak ye? okla tuu.. x yah nak terbang2 lagi dah lepas nii.. HEHE..
btw, good luck! ;)

MySuaraBlog: Tips Jadi Bapak

Zaujah Encik Mamat said...

ni ticer yang ni pon ari2 cakap omputeh nyer.. tp nak menulis malas yg amat... takut silap sana sini.. tak konfiden jer :p ..

wahh.. mabruk2.... dekat sket dgn mak ticer kan :D ...

t blh kite dedating kalao dah dekat :D

Anak Wak Mail said...

ticer nak ke kuala selangor pulak??dari sarawak terbang ke selangor pulak?

semoga gembira ditempat baru..:)

cik sakdi said...

ticer. masa nak mohon tukar tu kan,, dia wajibkan kita mengajar berapa lame?? ehehe mcm sedih je kan nak tinggalkan tempat lama. dulu kat skolah cikgu pindah,,kite nagis. mase darjah 3 la. haha HB ticer

~~Ticer Wann~~ said...

@ZWAN SABRI yap.. hehe..tu la xpyh terbang tapi kena pulas stereng plak lepas ni

~~Ticer Wann~~ said...

@Zaujah Encik Mamat yeap memang tu harapan Ticer.. nak dekat ngan mak.. insyaAllah nanti kita calling2

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail ya.. dari sarawak ke Selangor.. rezeki kan.. :) amiin itu lah harapan Ticer

~~Ticer Wann~~ said...

@cik sakdi at least 3 years... tapi selalunya bergantung pada nasib dan kekosongan la.. hehe... ada yang baru setahun mengajar dah dapat pindah.. mekasehhhh :)

zahidah seran said...

wah.dapat pindah..tahniah...=)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan