Thursday, September 8, 2011

Caj 6% pulak....

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Perut tak sihat.. adoii la... penat dah ni.. keracunan ke atau perubahan angin pun tak tau aa... huhuhu...

Tadi memaksa diri sejenak untuk mendengar berita... seram plak nengok tentang video tu.. alaa video rompakan bersenjata di kedai mamak tu... macam-macam dah berlaku kat Malaysia sekarang ni... kenapa semua tu terjadi? Adakah ni bermaksud sistem perundangan Malaysia tak ketat? So sistem perudangan mana yang boleh menghalang kejadian macam ni? Tepuk dada tanya iman... J


Keduanya, pengguna prepaid akan dikenakan caj untuk setiap kali top-up bermula 15 September ni.. betul kan? Kalau kita top-up RM10 kita kena tambah 60sen... Ticer pun pengguna pre-paid gak.. satu number tu Ticer dah upgrade kan ke post-paid.. takkan yang number satu ni ni nak tukar post-paid gak..:D duit duit... sana sini duit... sana sini cukai... makan pun cukai.. pasni masuk toilet pun kena bayar cukai gak la kot.. huhu...

:..  Tadi ada baca pasal ni... nampaknya sesetengah pengguna rasa terbeban dengan kenaikan caj 6%  ni.. korang rasa macammana? 


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

aimie amalina said...

huhuhuhu
duet
duet duet
pas aye lagi pakai duet
aiyaaak
pokai la cam ni

~~Ticer Wann~~ said...

@aimie amalina tau tak pe.. Ticer pun pokai gak ni.. huhuhuhu

ArulchelseA said...

apa lagi tukar kerajaan pas ni.. kih kih kih

Anak Wak Mail said...

hai kerajaan...kerajaan...

~~Ticer Wann~~ said...

@ArulchelseA oops... undi Ticer je la ;)

~~Ticer Wann~~ said...

@Anak Wak Mail huhuhu rakyat didahulukan...

kokser kokdam said...

tukar kerajaan!!

hahahahahaha

schaze zainn said...

topap keperluan untuk setiap pengguna telepon bimbit ni.

kalau di caj untuk cukai lagi mmg pengguna akan lebih terbeban.

syarikat telekomunikasi dah banyak untung selama ni, dengan menaikkan cukai mereka mmg zalim =,="

~~Ticer Wann~~ said...

@kokser kokdam kerajaan apa? ayah pin?

~~Ticer Wann~~ said...

@schaze zainn sian kat rakyat kan... public phone la pas ni... jom kumpul syiling

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan