Tuesday, March 22, 2011

Makin suka kat dia nih..

Satu ketika dulu waktu dia mula2 muncul menghiasi layar perak saya pandang dia gitu2 je..cewah... dia memang cun..serius... pastu seingat saya tak ada gosip2 pelik.... low profile..aitcehh puji lebih2 lak....

Then lagi suka masa tengok Awan Dania..dia bawak watak Fifi yang cam gedik2 santai 2..bukan gedik2 yang naik menyampah kita tengok tapi gedik2 yang ala-ala manja sambil suka makan lolipop...sweet gila...

Then dia diam seketika or maybe saya yang tak tau dia ada muncul kat mana2... tetiba tertengok kat FB and twitter Wardina Safiyyah yang wish congrats kat dia becoz of her new look... yeahh dia pun dah berhijrah sekarang ke arah kebaikan dengan memakai tudung...bila tengok dia makin cun... ye lah bila benda terdedah kemudian ditutup sepenuhnya kan makin cantik 2... makin saya suka tengok dia...


Tengok...kan cantik ni.... alhamdulillah rasa sejuk ati tengok penghijrahan dia.... harapnya dia dapat istiqomah and kuat dalam menghadapi cabaran yang sangat banyak especially dalam dunia hiburan nih... bila dah bertudung and membawa imej macamni harapnya dia pandai memilih watak yang sesuai dengan style dia sekarang.... :) 

Harapnya Irma dapat kekalkan cara bertudung yang betul ini... jangan pakai macam tak pakai tudung maksudnya tak menepati syariat....berfesyen tak salah asalkan masih mengikut garis panduan yang telah ditetapkan dalam Islam...


Bila si gadis ni nak mengikut Irma Hasmie...? My ustajah suka tengok dia...kalau pakai tudung mesti lagi orang suka kan?? 

Hee...tetiba ja leh wat n3 ni..dah jadi cam ruangan gosip artis lak... hadoii...takda niat nak bergosip2 bagai yer..cuma terpanggil untuk berkongsi kegembiraan bila tengok pemegang nama Irma Hasmie berjaya melakukan penghijrahannya....  :)

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

5 geng suka bebel:

Nur Hanani said...

yer lah..manis je tengok. Orang dah cantik, bila pakai tudung ni lagi tambah cantiknya.. :)

Entri Terkini: Keasyikan drama Korea, Segalanya indah..

mykhalis said...

irma nie senior saya kat utm dulu..yeyy.. tapi die mmg cun..sbg junior yg baik..die tak kenal saya..hehe

hottest entry di blog khalis : orang yang tak mempunyai tangan,tetapi hebat

~~Ticer Wann~~ said...

sis hanani: yeap betul 2. kita doakan moga dia kuat mmpertahankan gaya barunya ini

khalis: ekk? wahh mesti sonok kn tgk senior sendiri dh berubah... :D

hyatt^^ said...

alhmdulillah mmg suke tgk irma berhijab..manis je nmpk :)

~~Ticer Wann~~ said...

yatt: tul 2.... orgnye dh memang manis...pakai tudung lagi manis... :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan