Saturday, March 26, 2011

Moga berjaya

gambar rembat dari Google

Petang semalam dapat called dari ustajah... Memula biasa la ustajah tanya progress untuk kenduri nanti...erk sebenarnya tak buat apa2 lagi...kalau cakap camtu mesti kena bebel... ye tau planning kena baik punya... takpela nanti saya diskas ngn incik tu... susah dok jauh2 ni...nak mintak tolong ustajah pun by fon jer... nak mintak tolong banyak2 sian pulak... 


Then saya tanya pasal adik saya yang attend interview ari Rabu lepas... ustajah cakap time pegi inteview ari 2 dapat result on the spot jugak... pihak BSC memang perlukan pekerja dengan segera... so adik sket punya terkejut mintak sedikit ruang untuk berfikir jap.. ye la selalunya kan kalo interview dapat result dalam 2 minggu... alih2 ini dapat tau segera pulak....


Setelah puas berfikir akhirnya adik saya terima... dekat pun dekat... huhu dia xmo pegi jauh2 dah...cukuplah kakaknya (saya le 2) and abangnya yang berhijrah ke tempat yang jauh... dia nak dekat ngan ustajah...(anak manja? hihi bukanla....dia nak tengok2 ustat n ustajah)


Semalam ustajah cakap lepas ni beliau n ustat rasa sunyi la.. selalu 2 ada adik lain sikit... hmm... dengar suara ustajah cam berat je nak lepas..tapi demi kerjaya adik beliau merelakan juga... takpe dekat je 2..anytime leh balik... cam saya and adik sorang lagi 2 lain sket... kena betul2 cuti baru leh balik...


To my youngest bro a.k.a adik moga berjaya menempuh alam kerjaya....  dah penat menanam anggur akhirnya dapat kerja juga kan...tak sesia kita berusaha..ye dak? Allah akan tolong hamba-Nya yang sentiasa berusaha... :)) All da best with ur new life... :)

p/s: 1st gaji belanja kaklong aa... ihiks..




Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

mykhalis said...

selamat menempuh alam pekerjaan wat adk..

~~Ticer Wann~~ said...

khalis: mekaseh (jwb bg pihak)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan