Monday, March 28, 2011

So....how?? Balut ke tutup?


Ni trend sekarang.... membalut aurat..
ehh tak kata kat sape2 la... sekadar ingatan buat semua..takut2 kita terjerumus ke arah budaya/ fenomena membalut aurat....  mintak dijauhkan.... nauzubillah...

Antara fesyen2 yang diperkenalkan yang kononnya masih menutup aurat.....








So..jagalah kesucian diri kita dengan menutup aurat...bukan dengan membalut aurat, memakai legging... :) Tepuk dada tanya iman... :)




:.. Busana yang kononnya menggunakan nama 'Muslimah' tolong la alert tentang aurat ni... berfesyen pun berfesyenlah.... syariat tetap kena jaga... wallahua'lam... 

Sekadar perkongsian ilmu... 


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

Sue Chanteq said...

btul...skrg mmg ramai yg pakai gini...aku pun nak komen ape psl fesyen ni...ade tuh, leggingnye kecik sempit tp kaki besar, dipakai juge, maka kain legging tuh dah jadi sgt jarang..walaupun die pakai kaler itam, tp leh nmpk kaler kulit..camno tuh??pening pale tgk...
tp ni peringatan tuk aku juge...aku pun kena tukar pakaian gak sbb slalu pakai inner bile pakai t-shirt lgn pendek..thanks tuk peringatan yer wan...

~~Ticer Wann~~ said...

sue: bukan ko ja aku pn...dulu ingt xpe pakai t-shirt then put inner...patutla my ustajah terang-terangan bantah bila tgk aku pakai cm 2..rupanya xmenepati syarak.... sama2 beringat...ni ingatan utk aku jgk... :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan