Tuesday, March 29, 2011

Mira Liyana vs Faizal Tahir

Siapa Mira Liyana?...ala yang belakon citer Kamelia Katrina 2..yang tetiba leh berpakaian seksi seksa xhengat 2... cewah....
tetiba jadi kepochi plak.... kena gam tak dia? tak kan? pakai sket nyer seksi...bagi alasan yang paling 'bijak' bila orang tanya dia kenapa pakai cam tu.... hmm... ada kena tindakan apa2 tak? contoh cam kena GAM ke... kena wat kerja2 kebajikan sket ker...? rasanya tak pun..senyap cam tu ja pas dia mintak maaf.... kalo tak silap la..(tak berminat nak amik tau)


Tapi bila satu ketika dulu Faizal Tahir (FT) bukak baju dia digam...and kena wat kerja kemasyarakatan sket (betulkan saya kalau salah)..konon melanggar norma masyarakat Timur yang penuh adat dan budaya... lelaki bukak baju kena tindakan...perempuan pakai cam tu rileks lak?? dunia ni dah terbalik ke apa nih? Tindakan FT 2 dikecam oleh semua orang...tak sopan kononnya...

Suka dengar dia cakap English

Bukan isu siapa yang salah cuma saya takut bila melihat keadaan sekarang... perempuan seolah hilang malu... menayangkan semua benda yang ada pada dia seolah nak bgtau pada semua orang....erk malu nak teruskan ayat... haishh....geleng pala jugak bila tau pasal ni...

Kalau ikut adat ketimuran.... normal ke cara perempuan/ artis2 sekarang ni berpakaian? ketat, pendek, terdedah? kalau tengok kat mana2 award lelaki lah paling sopan... tapi tengok pada si perempuannya pening kepala...kadang2 terfikir pulak ni Hollywood ke Malaysia nih? duit bertimbun takkan masih pakai baju tak cukup kain? haishhh.... geleng pala lagi...

Pakaian anda 2 tak cukup syarat la..tolongla kesian pada orang lain yang ada anak2 yang cepat terpengaruh ngan benda2 macam 2... and tolonglah kesian pada mata2 lelaki yang lain..sian dorang.... and tolong jugak kesian pada kaum hawa yang lain... pemakaian kamu semua 2 menyebabkan kami ni berada dalam zon yang tidak selesa... kenapa zon tak selesa? hmmm bleh fikir sendiri kot....malu nak explain kat sini..

And the most important thing...tolonglah takut azab Allah.... banyak dah peringatan yang diturunkan oleh Allah pada kita... cuma kita yang tak sedar atau pura-pura tak sedar dan tak tahu....

Sekadar ingatan buat semua....


:..Baru2 ni baca 1 paper yang wat kajian artis mana paling seksi...ilmiah sangat ke kajian 2? astaghfirullah..... geleng pala lagi



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

24 geng suka bebel:

mykhalis said...

nampak sangat tak adil kan?paling kurang bukk baju tak bukak aurat.. minah senget ni tentu2 dah bukak aurat

qasehraihan said...

zaman skang mmg pelik2..
pmpuan wat salah xpe..padahal pmpuan lg kena tutup2 tu sume..
mybe benda2 gitu tgk musimla..musim kena 'gam'maka kena..sian pezal tahir

~~Ticer Wann~~ said...

khalis: 2 la...time FT bukak baju 2 sy pn tekejut tp xdak la meradang cm ML ni...dah sah2 dia muslim pastu leh plak bukak aurat... huhu patutla makin panas dunia nih.... byk sgt kemungkaran

~~Ticer Wann~~ said...

qasehraihan: 2 lah...dunia dh tebalik..apa pompuan buat semua xpe... even mendedahkan sebahagian tubuhnya... emm gam ikut musim eh... hehe amik gam kt kedai je la..bersepah2... hik2

fyna said...

x kenal sape pompuan tue..






jom singgah n follow belog saya..
http://inibelogfyna.blogspot.com/

~~Ticer Wann~~ said...

fyna: xkenal ehh... hihi xpe xkenal pn ok ja... kenal dia sbb tertengok kamelia katrina...kalo xtgk confirm xkenal jgk.. ihiks..

Meera Aziz said...

sokong2!!! sng cerita, artis2 mahupun kita sendiri, kena pandai2la jaga diri tu...btl tak?

http://amirabdaziz.blogspot.com

~~Ticer Wann~~ said...

Meera Aziz: betul3... jaga diri jaga akhlak...tip top semuanya.. :)

nik lan nik mat said...

knp mase skolah meira tu x pakai baju yg biru tu je..baju putih tu xyahla pakai...kn same je fesyen die ngn baju die ari tu...

~~Ticer Wann~~ said...

nik lan: ha'ah kan..br terfikir... kt sekolah dia terikat ngn undang2... tp dia lupa kat dunia pun dia terikat ngn undang2 yang Maha Besar... yang akan dihisab tiap tindakan dia 2... smoga dia mendapat hidayah untuk berubah amiin.. :)

tq sudi singgah

Bella Bell said...

saya setuju ngn pendapat cikgu.....xpe cikgu...kita tgk si mira liyana ni boleh berubah ke x....kalau dia xberubah mknanya dia mmg xtau malu...sedangkan faizal tahir pon blh berubah...betol x??pape pon saya tetap suka faizal tahir...^__^v peace~

~~Ticer Wann~~ said...

@Bella Bell : suka FT eh?? hehe... insyaAllah sama2 kita doa agar mira liyana 2 berubah menjadi lebih baik...

chentaNUYU said...

masalahnya....cantik ke minah nie??berlakon pun ntah pape

~~Ticer Wann~~ said...

Nuyu: hmm yg 2 xdapat nk jwb la bab2 cantik 2... Kejadian Allah semua cantik mungkin perangai dia yg xcantik kot...dr segi lakonan 2 mmg xbest la jugak... hee... :)) peace..

nuruljannah sukhri said...

ni nama nya dunia akhir zaman... perempuan berebut buka aurat..

~~Ticer Wann~~ said...

nuruljannah: ye betul 2.... skrg ni pompuan buka aurat menjadi 1 yg biasa... :)

Azroy Bin Kassim said...

hollywood dulu mcm ni la.. bukak skit2..
m'sia otw.. sikit² lama² nmpk buikuit..

~~Ticer Wann~~ said...

azroy bin kassim: haha.... nk reply cm ne pn xtau nih... kui3

Sue Chanteq said...

wan, lame dah aku terpk mende yg same n slalu aku dok sebut bile tgk award2 ni sume..aku sampai skrg xpaham nape si FT kena gam..padahal bukak baju je pun n bukannya bogel...klu tgk red carpet tuh yg retis lelaki sume nye bersopan je n ade skali si bunkface tuh rase aku pakai singlet pun kena sound tp retis pompuan yg dok berkemban,bukan kemban je yg nak buke baju terus tuh xpulak kena pape..siyes, aku yg pompuan pun terkelu tgk gambo tuh ape lg la lelaki kan??da mmg buleh imagine bentuk breast si mira liyana ni camne bile tgk gambo tuh kan??meluat pun ade jugak bile bace statement pompuan ni..sah2 la budak ni agak sengal bile menjwb soklan reporter tuh...lg 1 pasal tarian lucah kat besday party erma fatima tuh..aku paham si erma tuh nak menghormati penganjur dgn xbangun bile mende tuh ditunjukkan tp nape xmenghormati allah yg melarang mende tuh sume?xpaham tul dgn dunia retis ni..

~~Ticer Wann~~ said...

Sue: huhu sedih kan dunia kita ni... akhir zaman... menakutkan..haishh.... erk? aku baru tau la sue psl party erma 2... trus aku google waa naper la dorang 2 wt cm 2..n kenapa erma tak terus blah je... hormatkan majlis ada cara jugak.. kalo dh sah2 menghina dia mcm 2 baik dia kluar jer... sabar je la...

Azku said...

mungkin committee yg keje gam mengegam ni sume org laki.. ? :)

~~Ticer Wann~~ said...

Azku: haha mungkin kot... :D

adan said...

geleng kepala jgk dengan retis malaysia ni.. heran2..

~~Ticer Wann~~ said...

@adantak tau la apa nak jadi sekarang ni.. huhu

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan