Thursday, March 24, 2011

Tahniah, Congrats, Alfun Mabruk!!


Semalam cikgu cikgi berdebo je kan nunggu keputusan SPM.... puas pikir kot-kot ada sedara yang amik result... sampai pening mengingat sape la mangsa yang akan saya tuju soklan best.. hoho macam yang saya alami 10 tahun lepas... dapat je result wahh dapat called terus... time tu xde hp lagi.... ustajah n ustat la jadi mangsa... hik3... puas la menjawab... berapa A, berapa B and berapa C (eh eh ada jugak C)...bukan takat tu je siap kena explain plak subjek apa dapat A, subjek apa dapat B n C.. time saya dulu dah mula SPM terbuka... pakai 1A, 2A... dah xda agregat dah... bleh amik sebanyak mana pun subjek...saya yang amik 9 subjek pun mau terbeliak mata nak study...sangat respek la pada orang yang leh amik more than 9 subjects...  sekarang ni dah pakai sistem macam kat U plak... A+, A-, A n so on....

Kat sekolah ni pun ada 2 orang cegu senior yang berdebar menunggu result anak dorang semalam... ada yang dapat 5A... n yang sorang lagi tak dapat dikesan..ihiks... malas nak tanya lebih2 sebenarnya....pagi tadi pun dorang sibuk2 tanya kos apa yang sesuai dengan result anak dorang 2.. hee... macam tu la gamaknya perasaan my ustajah dulu time kawan2 kat sekolah beliau tanya result anak beliau yang ala-ala nakal ni...ihiks... result tak gempak tapi leh masuk U... kira rezeki terpijak la 2 kan...2 la main2 lagi time belajar dulu...

Rasa bangga bila dapat tahu berita pasal result SPM ex-sekolah saya dulu masuk berita pagi tadi... and rasanya mata saya memang akan melekat kat tv la tengahari/ malam nanti (tu pun kalau tak berlayar awal la)...

Apapun sekalung TAHNIAH buat semua calon SPM 2010..usaha anda bukan disini sahaja...masih panjang lagi jarak perjalanan anda.. pastikan anda teruskan usaha gigih anda untuk masa depan yang semakin mencabar.... :)

Erk..tak lupa juga tahniah buat kawan2 saya yang menggalas tanggungjawab mengajar subjek SPM..anda memang terbaekk!! teruskan usaha kamu yer... :)) tak lupa juga buat semua guru...anda memang hebat! 




Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

HATYCIKNUURUL said...

thanks jgk to my techer,ustz,ustzh,sir,ckgu ckgi,.hehe,.dh bpe taon dh mnggalkn zmn prskolahan,.huhu,missed them much!

~~Ticer Wann~~ said...

CN: ye betul2... syukran to all cikgu cikgi...teacher, ustaz ustzh ats usaha mereka... :))

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan