Friday, May 20, 2011

Sham Kamikaze?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera semua...

Baru lepas layan 1 video yang menyentuh hati dan perasaan wanita saya... bukan calang-calang video... ni video yang memaparkan kisah realiti kehidupan kita sebagai hamba Allah....

Hidayah milik Allah... Dia akan berikan pada hamba yang dikehendaki... tidak kisah siapa dia...apa agama anutannya.. apa pekerjaannya... Betapa bahagianya orang yang mendapat hidayah Allah... sama-sama kita doakan Saudara Sham Kamikaze (seorang ahli muzik yang saya kagumi) sentiasa istiqamah dan kuat mengharungi liku-liku cabaran sebagai hamba-Nya... 

Ikuti video pendedahannya ini... moga sama-sama kita dapat mengambil sedikit pengajaran daripada rentetan kisahnya menuju kembali ke jalan Ilahi... 



:.. Dulu ada rasa kesal bila tengok dia memakai subang tapi setelah melihat akan perubahan dirinya sekarang....Alhamdulillah....

-Syukur ke hadrat-Mu Ya Allah-


Sumber rujukan: IAR


Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

24 geng suka bebel:

cik teyn teyn said...

die dah berubah ..???

alhamdulillah :)

~~Ticer Wann~~ said...

yeahh...kalau ikut dari video tu macam tu la.. alhamdulillah :)

adwafarahin said...

syukur die da dapat hidayah :)

~~Ticer Wann~~ said...

:) alhamdulillah... moga dia terus kuat... :)

Shamsuddin Amin said...

alhamdulillah...^^

~~Ticer Wann~~ said...

Shamsuddin Amin: :) sejuk hati kan?

THE LEKAT LEKIT STORY said...

Alhamdulillah.. apa yg baik tu dtg Nya dari Allah

~~Ticer Wann~~ said...

Cik Lekit: yeap betul tu

Miss Tira said...

Anugerah Allah yang telah diberi. Ini menunjukkan Allah masih sayangkan beliau. Semoga artis lain juga mendapat hidayah yang sama seperti beliau. Hidayah juga wajib dicari bukan hanya menunggu sahaja. Takkan dah nazak baru nak berhenti dari maksiat.

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: betul tu... Hidayah memang perlu dicari.. kita yang bukan artis pun memang kena melakukan penghijrahan ke arah yang lebih baik.. :)

Arpiiz said...

hidayah allah ni, dekat sesapa pun dia boleh bagi..^^

ZWAN SABRI said...

Alhamdulillah..
syukurla sebab dia dah kembali ke pangkal jalan.. zwan ni, x taw la bila nak kembali kepangkal jalan.. huhu

~~Ticer Wann~~ said...

Arpiiz: ye betul tu... Dia akan beri pada sesiapa saja tak kisah macammana pun kisah silam orang itu...

~~Ticer Wann~~ said...

Zwan Sabri: insyaAllah sama-sama kita berusaha untuk kembali ke jalan dan landasan yang betul okeh?

cik azeya said...

baguslah. kdg2 manusia susah nak berubah jadi orang baik...

mykhalis said...

Khalis paling suka sebab dia masih membuka hatinya dengan membaca kitab dan buku.. buka blog dr asri..sembahyang walaupun sekali dua sehari..dia mencari..bagaimana yg lari dari hidayahNya?

CT NoArIzAh ArIs said...

Siapa yea sy x pat tgklah kt pc ofis ni...x pe lik umah nnt sy bkk blk.

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

lambatlah loadingnya..asyik sangkut..x dpt tgk videonya..apa pon alhamdulillah..bertuahla dia dpt hidayah dari Allah

~~Ticer Wann~~ said...

cik azeya: menjadi baik ni perlukan semangat yang kuat.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

khalis: ek? kena tengok blog Dr. MAZA la cam ni... moga kita yang lain tak lari dari mencari hidayah ALlah

~~Ticer Wann~~ said...

CT NoArIzAh ArIs: Sham Kamikaze... nanti tengoklah ok? :)

~~Ticer Wann~~ said...

Rina AVAIL: lambat ehh... saya kat sini tak de problem lak... huhu... sama-sama doakan dia kuat dalam mencari jalan Ilahi

FARISZ@AZ.Com said...

Alhamdulillah.semoga ia dipermudahkan untuk istiqomah. 3 Artis dari kumpulan Raffuge (xtahu betol ke xejaan) juga telah Islah. Semoga semakin ramai artis berIslah.

~~Ticer Wann~~ said...

Farisz@AZ.Com: yeahh.. Ruffedge, VE dan Innuendo... baru baca berita tu semalam.. :)moga mereka istiqamah... syukur alhamdulillah

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan