Monday, May 16, 2011

bersukaria + memboncetkan perut

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Selamat Hari Guru saya ucapkan buat semua pendidik yang mengajar dan mendidik saya sama ada secara langsung atau tidak langsung... budi dan jasa kalian amat berharga dan hanya Dia saja yang dapat membalasnya...

Baru selesai membaham dengan bahagianya...makan busat hari ni sempena hari guru.. haishh habis diet saya berbulan-bulan (bluek....cam betul la kamu tu) makan sampai penat... gila ahh... asam pedas terbaik sampai licin I bedal.. terlopong muka member tengok I hirup asam pedas dengan selamba dan tanpa belas kasihan..apa leh buat favourite food... tak layan der tomyam tu (hanya time lunch reramai tadi je la) Alhamdulillah dapat jugak makan beramai-ramai kat restoran tepi pantai tu... tak terhabis makan tadi sebab lauk pauknya sangatla banyak... tapi nasib baik ada geng yang baik hati menghabiskan makanan itu.. boleh kata boncet la jugak perut... :D takpe esok kempis balik.. hoho....

Tahun ni dapat hadiah lagi...*yeayy..sambil buat lompat bintang* erk sebenarnya tak de la mengharapkan hadiah dari pelajar pun... cukup lah dengan ucapan terima kasih atas segala ilmu yang diberikan... tapi dah dorang bagi kan kena terima la ye dak..? ahaks!

Aktiviti tambahan- sukaneka- wahh sangatla enjoy.. melompat katak bagai kanak-kanak... naik semangat bila students menyokong... "Teacher! Teacher!" paling tak boleh blah time tarik upih pinang... gedebuk tergolek..hamik ko... gila kuat cikgu tu tarik saya..... dah kena usik-usik dah... siap suruh saya g hospital buat check up.. mana tau ada calar balar... kurang lagi 1K.. cett... dah la gitu siap dok p wat ulasan macammana saya tergolek bak nangka busuk tu... tolong kesian tak pe jugak.. ni tolong gelak.... tak pe la.. dah nama pun sukaneka kan.. bersukan dalam suasana riang ria..so tak de hal la semua tu.. buat apa nak makan dalam sangat..

Hari guru tahun ni saya rasa sedikit kosong... seperti ada yang kurang... bukan dari segi pelaksanaan program.. cuma saya rasa kehilangan sikit.. saya merindui 'abang' saya yang dahulunya sering menghiburkan saya tatkala saya stress, bengong, perangai pelik, ngada-ngada nak merajuk tanpa sebab dan masam mencuka... dialah yang sering ada bila saya nak bercerita sesuatu... yang selalu sabarkan saya... huhu... tetiba sedih pulak... moga dia gembira di tempat tugasnya yang baru...

Okey la malas layan perasan sedih berlebih-lebih... kang berbakul-bakul pulak air mata nih... hoho..

:..Kepada teman-teman seperguruan, ikhlaslah dalam menggalas tugas yang telah diamanahkan.. moga keberkatan dapat kita perolehi sepanjang kita menjalankan tugas ini... moga kita mampu melahirkan pemimpin masa depan yang mampu berjasa pada agama, bangsa dan negara, InsyaAllah...


Hadiah Ticer...jangan jeles

Makanan lain? tak mau tunjuk

Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

8 geng suka bebel:

adwafarahin said...

slmt hr guru ticer wan!
^^

~~Ticer Wann~~ said...

adwafarahin: :) terima kasih banyak2.. :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

dtg dari blog tira..selamat hari guru..

~~Ticer Wann~~ said...

Rina Avail a.k.a Cik Betty: :) terima kasih

Miss Tira said...

Bahang hari guru masih terasa lagi. Selamat Hari Guru Ticer Wan ^^

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: ha'ah..mcm raya lak rasa.. :) thanks dear

tia @ Ini Kisah Tia said...

semoga Ticer akan selalu tabah bila mengajar ;)

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: amiin...harapnya gitu lah... :)) moga kesabaran makin tebal melayani kerenah anak-anak didik yang pelbagai ragam

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan