Saturday, May 28, 2011

Kenapa macam tu?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera....

Rasa jari jemari yang tak runcing ni gatal nak menaip... line kat umah kazen ni ok.. ohh lupa nak cakap.. malam tadi saya sampai di LCCT tepat pukul 9 malam... lepas amik beg semua terus datang Sepang... line berukband kat sini bleh dikatakan ok.. so saya layan sementara belum berada dalam pelukan ustajah mama (tolong muntah..manja mengada-ngada)


Hari ni saya nak bawak korang kat satu situasi yang mungkin korang pernah alami.. Ticer sendiri pernah alami.. cewah macam banyak pengalaman berharga je Ticer ni kan? ngehngehngeh... ada orang nak baca ke tak nak ni? kalau tak de pun tak pe la.. Ticer baca sorang-sorang.. T_T

Pernah tak korang masuk kat showroom kereta sebagai contoh Perodua la.. korang usha-usha la Alza... Habis korang operate..tapi tak da sorang pun salesman yang datang layan korang... dorang hanya pandang korang gitu-gitu jer... korang rileks lagi... tilik punya tilik tapi tak da siapa lagi yang datang... so korang pun gi 'serang' dorang... masa memula tu biasa la nak tak nak lagi layan... then dorang tanya korang kerja apa.. bila korang bagitahu je kerja apa terus dorang jemput korang duduk dan layan korang macam raja... pernah kena tak?

Ok.. situasi ke dua ni Ticer sendiri kena.. kat shopping complex... Kalau balik kampung ni Ticer kekadang sempoi je pakaiannya.. janji menutup aurat dengan lengkap.. pernah masuk kat satu bahagian tu nak cari barang... promoter bersepah kat situ tapi dorang wat tak tau jer.. fine tak pe la.. Ticer cari punya cari jumpa la barang yang dikehendaki tu.. then nak pegi bayar... buka la purse yang sangat dhaif.. time tu tak sedar ada promoter kat belakang Ticer.. bila dia terpandang dalam purse Ticer tu ada CC tetiba terus ramah (rasa cam nak debik je..selamba je intai purse orang)... promote itu promote ini... wahh tadi ko tak pandang aku pun... siap ikut kita rapat lagi...nak promote barang... 

Perlu la pakai macamni g shoping kompleks
Tq Google
Persoalannya kenapa dorang bleh pandang orang yang berpakaian selekeh tu tak de duit? takkan nak pegi tengok kereta/ apply loan/ beli barang nak kena pakai smart-smart? gile ke apa? dah tu takkan nak mention kerja apa dan gaji berapa setiap kali buat urusan? hadoii... kadang-kadang salesman/promoter pun memilih jugak ehh... 

Sebenarnya ada lagi situasi..contohnya kat hotel... tapi malas nak taip panjang-panjang nanti korang boring.. :)

:.. Jangan pandang orang pakai selekeh tu tak de duit derr.. untuk apa pakai konsep biar papa asal bergaya? 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

6 geng suka bebel:

Azroy Kassim said...

Baa~ CAK!!

Ouh.. Slalu terjadi gak. Tp slalu mmg x beli pun. Haha

tia @ Ini Kisah Tia said...

haha! grr , Tia lagi suka kalau promoter2 tu tak ganggu Tia . sebab Tia cuma nak tengok aje . haha!

Syuxer said...

hahah saya ni selalu gak camtuh..dorang tngok saya ni cam xde duit..dorang wat bodoh jela..hehe..xpe2..selamat cikit dan boleh usha barang dengan rilek..hehe

mungkin itu teknik dari mereka belajar kursus dulu..tengok orang tuh baru layan..mungkin kot

Bro Ery said...

Eh baguslah Ticer. Biar pakaian buruk janji duit dalam simpanan tak buruk. Dari dressing lawa-lawa tapi habuk pun tarak. Inilah permainan duniawi. Ramai yang suka hidup berpura-pura. Siapa yang kenal realiti pasti mereka dapat tahu siapa yang tahu menilai tetang keperluan dan kehendak.

~~Ticer Wann~~ said...

Azroy: kalau tak mo beli ok... ni yang betul-betul eager nak beli tapi dilayan macam orang tak da duit..hampeh

Tia: ada ketika memang tak nak diganggu... tapi ada ketika perlu sedikit bantuan... buat apa dok melepak je kan.. ngeee

Syuxer: hee teknik yang tak kena gaya kot...

Bro Ery: hee pesen Ticer lagu tu..apa leh wat... hihi.. tapi tak best la dorang pandang dressing smart ada duit...dressing sempoi duit tarak..aigooo

mOon jOhari said...

ticer...mcm ni l ayang dinamakan dari mata ke dOmpet...hikhikhik

mOon lagi suka org x ikt...lagi senang ati nak shOpping...hehehe,,tapi kekadang memerlukan jgk...

dulu mOon ada sOrg cikgu mcm 2...selekeh...tapi respek kat dia sebab mOon taw mOon bley dapat byk ilmu dgn dia...

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan