Friday, May 20, 2011

Mcam ni la caranya..apa daa korang

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Salam Jumaat saiyidul ayyam (penghulu segala hari) yang mulia... moga korang terus bersemangat melakukan tugasan harian sebelum bercuti pada keesokan harinya... hoho apasal rasa macam bagi ucapan kat perhimpunan sekolah entah.. 

Ticer sangat pening bila buat kerja especially menaip / menulis banyak kesilapan dari segi ejaan.. kadang-kadang rasa macam malas nak ambil peduli dah..lantakla silap pun.. ada orang kisah? *eh of kos la ada orang kisah* nak tak nak terpaksa la padam..ye la kang nanti orang tak puas hati dengan kerja kita pulak kan... kalau salah taip kat MS Word kena la guna backspace kan untuk membetulkan ejaan/ memadam kesalahan.. kalau menulis kat atas kertas kena la guna liquid paper untuk memadam kesalahan kan tapi ada yang senang lagi dia potong je perkataan tu... macam ni... "boncet" dan digantikan dengan perkataan yang baru...

Ihsan Google
Pening kan korang baca? pasal padam memadam pun nak heboh dalam blog... rileks aa... Ticer ada cara lain nak memadam kesalahan kat MS Word... nak tau cam na? ok silakan tengok gambar yang Ticer tepek nih...


-

-

-

-

Tadaaaaa

Ihsan Google 

Gunakan liquid paper untuk memadam kesalahan yang korang buat dalam dokumen tau.. ihiks... amacam ok tak cara nih? ;)



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

8 geng suka bebel:

ukhti syikin said...

errrr i'll try later :|

~~Ticer Wann~~ said...

ukhti syikin: ye silakan.. nanti bitau ye berkesan ke tak..ahaks!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

kikikiki...

~~Ticer Wann~~ said...

Rina AVAIL: :D

mykhalis said...

sampai ati perli makcik tue..sedih dia tau..dia nak bersara orang suruh guna komputer..tu le jadinye..

~~Ticer Wann~~ said...

ehh perli ker tu? hikhikhik... mana ada perli la..

norinaomar said...

Ni akibatnya bila umur pencen dinaikkan ke 60tahun..meraban jadiknya.Eh,ko nak ke pencen umo 60 tahun?(kalau panjang umur)

~~Ticer Wann~~ said...

aku? 60 tahun jaga cucu dah la..

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan