Monday, May 9, 2011

Macam best jek entri I hari nih.... ;)

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Have you ever been to Brunei...? ehh betul ke ayat Ticer nih?? haha...maap la ehh kalau broken English... always like that... speaking cam bagus..menulis lari ke laut.. coihh....

Ticer pernah sekali dua kali tiga kali empat kali pegi sana (sambil dok congak-congak nih)... tu pun sebab duduk kat sempadan.. ye lah Lawas ni dekat je dengan Brunei.. kesempatan berkhidmat kat sini digunakan sepenuhnya untuk melihat tempat orang.. :) apa yang best kat Brunei? erk sebenarnya tak round sepenuhnya lagi.. cuma pergi tengok istana dan masjid yang wow..marvelous sangat... lepastu pegi menuju puncak kedai jual kain yang bisa membuatkan saya pening... hee... 

This year saya tak pegi lagi.. last year ada 2 3 kali jugak pegi... memang rasa kecik je berada kat negara itu.. maunya tak naik Viva + Kelisa + Myvi je.. (nak menunjukkan saya ke sana banyak kali) dorang punya kereta hah hamik ko.. besar gedabak..mewah lak tu... weee sangat kerdil rasa diri ni..pastu belagak gila p makan kat Pizza Hutt sekali convert duit Malaysia wahhh ternganga jugak la... wuuuuu.... 

Ada 2 3 pasang baju yang kainnya saya beli kat Brunei (2 3 pasang ke?).. kain dorang sangat ok bagi saya la... tapi biasalah kena pandai cari... boleh dapat murah.. buy 2 metres free 2 metres... tak ke best tuh? hee promote mende la Ticer ni... barang makanan pun kena pandai cari la..last year saya naik pening tengok member borong barang makanan... banyak gila kot... haishh dah la kot sikit-sikit... bukan nak berbangga dengan negara orang... jangan salah faham pulak.. tapi tak salah berkongsi pengalaman bila berada di sana... kan..? 

Sebenarnya banyak tempat-tempat menarik yang boleh dilawati kat sana cuma masa pergi dulu tu fokus ke arah benda lain... oh ya ada sedikit gambar untuk anda... layan yer... ;)

Pasport Brunei/ A'bangsa- tak do yang ni tak leh masuk derr

Tempat yang pernah dilawati

Kad diskaun  yang cantik dari sana

Dollar Brunei sama warna dengan RM kita cuma saiz agak besar dan nilai mereka juga besar so kalau kita pergi ke sana beringatlah selalu... 

Jom jenjalan lagi :))

:.. Orang Brunei berpusu-pusu datang sini yang Ticer dan geng bas sekolah ke sana pulak... tak pe la kan berjalan-jalan tengok tempat orang...

-Malaysia tetap di hati- 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

18 geng suka bebel:

THE LEKAT LEKIT STORY said...

salah satu destinasi impian tp blom ada rezeki nak kesana.. ni dok menghitung hari nak dtg org baru. manalah tau rezeki anak blh la melancong jauh sikit. kekekeke
LAGI ISU BLOGGER MAKI HAMUN DALAM BLOG

~~Ticer Wann~~ said...

Hihihi insyaAllah ada rezeki tu nanti... :)

deAnza-wAnda said...

ive been there lah teacher.. hihi.. tpi x la sekerap teacher kann...

!✿❤Cik Puan Izan❤✿! said...

bestnyaa...bestnyaa...dulu hampir nak sampai...tp, tak kesampaian...hukhukhuk....

~~Ticer Wann~~ said...

deanza wanda: hihi.... jom pegi lagi... ;)

~~Ticer Wann~~ said...

Cik Puan Izan: kali ni bagi la sampai :)

kucarkacir said...

kat brunei aman je kan..
tapi teksi dia susah nak cari sebab majoriti penduduk bawak kereta..
masjid dia mmg cantik..

Arpiiz said...

hmm, belum terbayang lagi nak pergi brunei tu..hehehe

~~Ticer Wann~~ said...

kucar kacir: ha'ah teksi susah nak jumpa... dorang naik keta mewah tu... jeles.. :D

~~Ticer Wann~~ said...

Arpiiz: :D bayangkan je lah sekarang ni :p

Ibnu Hasyim said...

Cantik sungguh blog anda.. Al-hamdulillah..

~~Ticer Wann~~ said...

Ibnu Hasyim: Syukran alaik... :)

Miss Tira said...

Apa yang best kat Brunei? Tiada penjualan arak. Terbaik! :)

Miss Shikio said...

waahh! mcm best je Brunei

tak penah pegi oversea lagi

hehehe~

Ini Kisah Tia said...

wah ! bertuah Ticer dapat jalan-jalan tempat orang . macam Tia ni tak lepas lagi keluar pergi mana-mana . hehe

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: yeapp... memang itu tak da... harap negara tercinta pun ikut Brunei jugak... :D

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Shiko: best... ada rezeki pegi la... :)

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: kebetulan je dok sini... lagipun pegi ramai-ramai itu yang bleh lepas tu :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan