Saturday, April 16, 2011

Ada Apa Dengan Dara (Review Blog Ayah Sayf Muslim)

1. Thanks 2 him for reviewing my entry "Miera Liyana vs Faizal Tahir".....



2. Sangat suka bila incik Khalis buat segmen macam ni... bertukar-tukar entri... dia mempertaruhkan (ecewah) 3 entrinya iaitu " Ada apa dengan dara", "Kenapa wanita suka menyusahkan" dan "Gambar yang ditangkap fail kerana background". so setelah saya tilik2... saya rasa saya nak mereview entri yang ini "Ada apa dengan dara"

Nak ke blog dia klik je header 2 ehh.... kenapa saya pilih tajuk 2? memang nampak sinis...tapi ini pandangan seorang lelaki terhadap wanita... bila saya baca entri dia saya terfikir sejenak tentang apa yang berlaku sekarang... banyak antara wanita tersasar dek kerana kemodenan yang ada... so jom la baca... 

------------------------------------------------


Ada Apa Dengan Dara



aku pernah menulis tajuk ini

dalam blog aku di fs(tapi aku dah delete sebab ramai orang maki aku)

so aku gunakan tajuk yang sama tapi lain isunya..

tapi aku rasa puas hati sangat bila hasil tulisan aku yang pertma dapat reaksi
ada marah,, ada cakap aku bengong, ada cakap bagus, ada cakap bodoh tak sayang mulut

tapi aku seronok ngan reaksi yang de berikan seolah2 ianya mmg ramai antara kita tahu

soalan biasa aku tertanya

betul ker ramai awek sekarang dah pandai layan blue?
betulker sekarang setakat kiss masa berkapel tu adat?
betul ker lelaki senang sangat nak ngayat perempuan sekarang sebab perempuan sekarang semakin gersang?
betulker awwk bertudung lagik gatal?
betulker dara dah tak penting?
betulker setakat raba2 takleh nak marah?

jangan marahh
aku bertanya
tapi slahker?
aku selalu gak masa belajar dulu selalu jalan malam ngan member aku
kitorang bawak budak2 pompuan keluar
pantang nampak jantan berkereta msti nak ikut
(motor pun layan ni plak kreta kan?)

kitorang selalu gak test jumpa mana2 bdk pompuan ajak kuar malm
skrip nyer senang.. bawak mkm jauh2..
time balik pompuan pkl 11 mlm kan?
so purak2 terlajak dari masa tue
ok?
apa berlaku?
diorang takleh masuk ostel.. kan?
diorang semakin penat kan?
diorang dah jadik insan paling lemah kan?
apa korang buat?
masuk jer asrama? naik nama n sem depan takleh ddk asrama?
camner?

aku mals citerla jalan seterusnya
blum lagik purak terbeli tiket wyg midnight(pkl 12 kalau ada orang tak tahu)

lagi canggih gi genting naik bas kat stesen putra
n then purak terlepas bas balik
amcam?
apa pendapat korang

tak nah kene?
baguss
kalau rasa cam familiiar jer ngan situasi kat atas korang pikirlah secara matang peyelesaiannya

tapi yg aku tahu
pompuan lemah
diorang mudah panic
cepat pikir bukan2
bila diorang lemah.. fed up.. mereka akan terima apa sahaja pendapat yg mereka RASAKAN BETUL
lelaki di lahirkan tenang masa susah
(lagikpun diorang yg create situasi nikan?

aku jahat?
aku jugak?
ok ok
setakt ni aku melihat persekitaran
sbb dlu masa aku bkk kedai mkn kat kl
housemate aku suma kaki zina
yuppppp!!!!
dia punya tunang perghhh
kalau pergi kerja cakap ko
mmg mak aku tengok terus berkenan
mmg cun
pakai tudung,, ayu ajer
tapi kalau kat rumah
aku yg kene tutp aurat
dier slumber,, seluar tight
bulan pose bangun sahur sama2

apeee daaa
camni pun ada?
ada.. sebab aku berkawan
tak tahan aku blahh
sori housemate,, lu punya perangai celaka la
lu bikin gua malam2 kene tidur cc.. cehhh
baik takyah menyewa,, kan?

aku punya anak murid?
laki tingkatan 3 pompuan ting 2
kene kantoi beb
berzina hari jumaat masa orang gi semayang
berbogel lagik dalam kelas
sekolah mana?
sekolah agama tuhh
apa kess?

kawan pompuan aku,,kantoii gambar
kiss maa, pluk tuu
tudung besar beb.. maap sekalik lagii

kawan aku gakk,,
budak silat,, cakap agama no 1
kantoi,,, pengakuan tanpa sedar
berzina ngan perempuan seperlatihh
tudung besaaarrr jugakk

yang seksi?
mls cakap..
haha.. korang sendiri boleh agak
tapi ada orang kata,, ngorat awek seksi best
tapi best yg bertudung
sbb tangan meracau takder orang tauu
kalau yang seksi mudah dapat,, tapi kene tengok tempat

ishhh.. tak taulak aku
tapi kalau betul tamadun dunia kita lihat
semakin maju bangsa tue
semakin mundur adabnya,agamanya
kenapa?
mana begara maju kelas pertama takde industri lucah sendiri?
amareka? eropah? jepun? korea?
tunggu orang kiter je kott
yerlahh wat yang free dah ada,,mana tau dapat yang berkualiti tinggi plak

aku tahu...
ramai tengah marah ni.. macam2 otak tengah pikir
bagus2,, apa salah berpikir

sebab tue aku seronok amik tajuk ni
ada apa dengan dara?
kan?sebab ia bebas

korang pernah pergi pesta?
akuterakhir pergi 5 tahun lepas
pesta pantai kat kampung aku..

sumpah beb,, selama ddk kl 4 tahun++
tahun baru,, merdeka, sure heboh, jom heboh, aper ker mmg taknah
kali terakhir keramain terbesar aku pergi waktu malaysia lawan chelsea.. last!!!
yang len taknahh

apa korang nampak kat pesta?
aku sll nampak(ini tak gi pestapun nampak)
pompuan seluar jin sendat,, nampak bontot labuh,, bontot mantap,, mcm2
pompuan pkai baju ketat,, nampak dua bukit bonjol jerkk
ergghhh,, pakai tudung ker tak ker sama jer
laki pegang tangan, pinggang, punggung aweks
awek peluk balak
tol tak?
sakit hati tak?
baguss
pergi lagik
nak tengok aper?
artis?bagusss
pergi lagikk
hahaha
marah?jangan,, mintak maap..

aku ada kawan kt UIA,, 
aku ada kawan kat UITM
aku ada kawan kt UKM
suma lah aku ada

perangai sama
pompuan  UIA orang kata sekarang banyak kaki Zouk(kelab malam) betulker?
orang kata budak UITM murah2.. betulker?
Budak UKM berlakon innocent, tapi belakang main,, betulker?
jangan marahhh
kalau salah salah,, aku bertanya,,
manakan pohon bergoyang kalu bukan ada anginn
kann?
tak semua??
ok lah tue.. kalau semua lecterur pun nak join gakk
kan???

so apa yang aku tau
benar lah kajian aku
marah?aku tak hina korang yang baik.. aku kutuk betina n jantan jalang jer..
beb.. bercintalahh,, takder masalah.. tapi.. jagalah.. jangn murah sangattt

pernah aku buat ceramah untuk sebuah kem motivasi 
dalam ceramah itu aku cakap, aku tau 3 tanda perempuan itu ada dara atau tidak

pertama
aku akan tahu melalui tumit kaki
kedua
aku tahu melalui ibu jari
dan terakhir
aku tahu melalui hidung

korang tahu kenapa aku tahu?
sebab ada beberapa orang pelajar perempuan tanpa sedar telah
a)menarik kaki mereka ke dalam kain(sorokkan)
b)ada yang menyilangkan tangan
c) ada yang mnunduk

beb,, gua taulah maknanya
itu tandanya minda tanpa sedar mereka berkata
"woii,, ko tu takder dara,, sorok arr, nnt mamt tu nampak,, kantoi la"
haha
itu takper

belum lagik kalau awek pinjam hset balak, pastu tengok ada blue
dia bukan mintak clash ker aper ke.. tapi dicubitnyer mamat tu
"abang ni nakalla.. buang ler,, eii,... tak snonoh"
haha.. itu tandanya nnt menengok sekali lah jawabnyer
tak betul?
maaf ek kalau terasa.. standart arr tngok blue
biasa arr
betul2
takkan korang (yup aku serang perempuan sbb lelaki mmg tak boleh nak diajar{termasuk aku})
nak jadi batang kayu kot malam pertama nikah

alahhh.. malu la bang
bang,, aper tue!!!
tak naklahh.. geliii
abg,, aper ni ganas sangat
kekeke
btl tak?
marah?takkkk.. takkan marah.. buukan korang buat kan?

aku nak kasik tau
ada 1 resipi lelaki pegang dari dulu sampai sekarng
(maafkan aku wahai semua jantan!!!!!)
resipinyer
sekali sahaja diorang dapat pegang tangan korang bermakna diaorang tau
tubuh korang adalah miliknya

tak percaya?
aku berani teng laa
sapa2 pegang tangan mesti pernah kena pegang pinggang
yang mana pernah pegang pinggang mesti pernah.....
malas nak sambung...
korang faham2 jer
tapi itu resipi kami
kami nak pegang tangan anda.. itu shaja
kami akan bawa anda melints jalan yg bz
kami kan bawa anda ke pasar yang sibuk
kami kan bawa anda tengok wayang
yang kami mau tangan anda

saper tak nah kiss?
saper tak pernah pegang tangan balak dia?
sapa rasa cinta dia suci?
sapa rasa dia akan jaga kehormatan drinya sehingga kawin?
sapa rasa dia boleh kawal nafsu balak dia?
ada?
baguiih

so... aku banyak sangat mintak maap rasanya
tapi kalau betul terkena batang hidung
kua kua kua

lu takder dara beb..
ada apa dengan dara..
kekekeke



Saya memang suka lepak kat blog dia...even dia punya cerita kadang2 ada 'lain macam' sket tapi info yang ada kat dalam blog 2 sangat best and tak tersangka la.. hii... jom p terjah Incik Khalis punye blog... 


:. waa tempat saya belajar pun masuk dalam entri nih... selepas baca sama2 kita fikirkan okeh?? 




Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

2 geng suka bebel:

mykhalis said...

camne leh copy nie?ehehe..kagum2

~~Ticer Wann~~ said...

ehh usaha keras membuahkan hasil...hohoho

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan