Wednesday, April 27, 2011

Deactivate FB and blog...:(


Assalamualaikum dan salam sejahtera.. jumpa lagi dalam sesi repekan Ticer Wan...

Tajuk saya menyedihkan ke tak? ada orang simpati ke tak ni? ke ada orang melompat-lompat kebahagiaan bila baca tajuk saya ni? (waa bajet la kamu..macam ada orang kesah...)


Senget sebab nak pengsan

Haishh puas memikir nih... tak tau apa punca mai-mai kena deactivate FB dengan blog... kalau setakat FB tu saya tak kisah derr (boleh pecaya ke?) tapi kalau blog pun nak kena deactivate jugak ini TIDAK ADIL! aitcehh over the top pulak ticer nih...

Tengah malam tadi dapat sms sedih....  sms lebih kurang camni la.... yang mula-mula pembukaan sms tu tak payah cerita la... tu rahsia hati..cakpong cakpong

-Ni nak mintak tolong sikit nih-

-Pa dia?-

-Boleh kot stop teruih FB ngan blog tu...-

-Hah? Awat?-

-Jangan banyak tanya boleh dak? Ikut je la...- (garang oo dia)

Huhuhuhu sedih gila kot dapat sms macam ni... rasa cam nak jerit kuat-kuat ja..biar semua orang serbu rumah saya yang kecik comel ni... wuuu T_T

Pastu pagi tadi saya check balik sms tu dengan perasaan yang tak ada kat hati (hoho ayat apakah?) bila saya check inbox saya tetiba jadi pelik.. sms yang terakhir saya terima pada pukul 11.30 malam dan sms itu tidak langsung berbalas... means saya dah selamat diulit mimpi nan indah la tuh

Hohoho then saya gelak sendiri sambil menepuk dahi.. ceh mimpi rupanya... ingatkan betul-betul Mr.ABC hantar sms berbaur warning tuh... hahaha gila la mimpi saya... punya asyik dengan blog sampai masuk mimpi... adehhh....

:.. Moral of the story: berpada-pada la nak berblog tu cik kak sayang oiit.. jangan sampai mandi blog, tidoq blog, makan blog...pendek kata semua blog..haishh

:.. saja nak try guna paint..hoho sangat huduh lukisan itu...abaikan saja... tak nak susahkan pakcik Google untuk malam ni...

Yang gila blogging; 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

Far8 budak baik said...

x payah laaa deactive blog..fb takpe lagi..haha..
garang sungguh dy..
hahaha

dayang said...

laa..buat suspen je sis ni. hehe..
keep blogging ya sis! ^^

~~Ticer Wann~~ said...

Far8 budak baik: ohh yang garang tu hanya dalam mimpi

Tu la ngat nak deactivate FB sebab dah bosan ngan FB..blog? tak mungkin... cewah

~~Ticer Wann~~ said...

dayang: eheh...saja nak berkongsi kesaspenan time mimpi malam tadi.. haha...

insyaAllah i will keep blogging (betoi ntah ayat ni)

Fathin_Syakirah said...

hahaha..

~~Ticer Wann~~ said...

Fathin_Syakirah: (",) boleh masuk raja lawak tak?

Miss Tira said...

Hahaha, Tira dah lama tak active FB. Tapi rasa kalau blog pun takganggu sangat masa kita kot. ADa masa lebih BW lebih. Kurang masa diamkan dulu je. Hehehe. Simple.

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: insyaAllah... tapi bila ada kat sini memang banyak masa habis kat on9... kalau kat kampung nak pandang FB ngan blog pun dah tak mau.. :))

Mr.Thinker@Ali said...

bikib suspen saja. Hahahaha. :)

~~Ticer Wann~~ said...

Mr Thinker@ Ali: eheh saja suka-suka nak mensaspenkan orang ;)

mykhalis said...

ishhh..main2 je tecer nie.. ingatkan betul2 nak berenti berblog..tak baik tau

~~Ticer Wann~~ said...

khalis: haha....saja suka-suka nak menghepikan diri sendiri...tu yang main2 tuh...

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan