Tuesday, April 19, 2011

Jom belajar jom....

Ari ni masuk kelas cam biasa la..purak2 serius..cewah... sokmo gitu... masuk cam nak telan orang ja padahal hati kat dalam ni sentimental jek... Pas doa dibaca...bagi la arahan ala kadar.. ye lah saya kalau bab membebel tak habis la kalau ari ni..bleh bersambung2 plak keesokan harinya... :))

Then mintak students datang kat depan... berlari2 lak dorang ni... tak tau la apa yang bestnya bila datang kat depan... kekadang 2 dalam dok ajar dorang baca ada lak rasa geli2 kat ujung jari.. rupanya dorang dok men tekan2 jari cikgu yang berstokin nih..hadoii... sib baik tengok...kalau saya terus pijak je benda yang dok tekan2 jari kaki saya 2 mau melalak satu kelas... 

Tadi saya tunjuk flashcard.. ajar pasal parts of body... then dengar la rungutan2 kecil (tengok kecik2 dah pandai merungut)

"Alaa teacher tak melukis kah? lukisan teacher bisai... (cantik)" kembang kempis gak la idung menahan kebanggaan tak tersangga... lukisan yang cantik hancus cam 2 pun diorang leh kata lawa? ni bodek nih... hai la anak2... sabar je la... haha... ari ni bukan tak nak melukis tapi bila menyelongkar balik barang2 saya tengok ada flashcard yang sesuai untuk pengajaran ari ni...

Alhamdulillah rasa kelegaan yang amat sangat... dorang sangat supportive... even memula dulu nak memancing perhatian dorang sangat la susah tapi sekarang mereka paling semangat kalau bab2 nak membaca kat depan and bab2 nak melukis... yang paling best lukisan buruk mama dorang ni pun menjadi satu benda yang dorang paling suka... 

Harap semangat belajar macam yang dorang tunjukkan ni kekal sampai bila2... cayang kamu laju2...


Say aloud class...
:.. Happy sangat ari ni 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

11 geng suka bebel:

munirAh jOhAri said...

serOnOknya...masa dOk dengan family dulu selalu la ngajar adik2...skrg ni sekali sekala je bley jd 'cikgu'

✿❤Cik Izan❤✿ said...

nanti lain kali teacher lukis yer...lukisan teacher cantikkk...
sgt suka bila budak kecik puji...^__^

~~Ticer Wann~~ said...

munirah johari: kalo kat umah saya menjadi cegu yang sangat garang.. haha

~~Ticer Wann~~ said...

Cik Izan: hee kkdg nak jugak bg students tgk gambar yang menarik... xda la tgk lukisan cikgu dorang ni ja...

mykhalis said...

sayapun nak belajar bahasa inggeris jugak..tecer leh ajar tak?

Miss Tira said...

Ticer Wan ajar budak umur berapa ni. Siap ada flash card semua ni macam budak tadika je. Haha.

Cikgu Ma said...

ticer two....eh, saloh...wan...hehe...mung ngajor english ko?mano nya gmbo hok mung lukis?????musykil kawe...ngehgeh....

Cikgu Ma said...
This comment has been removed by the author.
~~Ticer Wann~~ said...

Khalis: haha boleh..utk student tua kena pakai rotan pasal dia nakal terlebih

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: ohh ni ngajar darjah 2..besar sikit je dari budak tadika.. :D

~~Ticer Wann~~ said...

Cikgu Ma: hahaha hang nk tgk ka? takut t hg gelak guling2 sbb lawa sangat

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan