Friday, April 1, 2011

Gabra ohh...

I had an accident yesterday afternoon...around 2.15 p.m..
not really bad.. juz a small one... hmm dah la kot..maleh nak karang English banyak2... aitceh...padahal malu sebab broken English...

Hmm.. alhamdulillah tak da yang teruk... tapi risau la coz pinjam keta housemate kan... ye lah... orang dah bagi kebenaran tapi saya seolah tak menjaga amanah yang diberi... tapi bak kata dia and sorang cikgu sekolah benda dah nak jadi... even kita bawak paling slow pun kalo dah nak jadi jadi jugak....

Saya terstop kat tengah hutan (tak hutan sangat...area kuari) lepas terlanggar batu yang tajam..pada awalnya tak perasan sebab keadaan yang berdebu tapi bila dah perasaan cuba  elak. taktau la naper tak lepas...syukurlah line tepon ada...menggeletar je called sorang cikgu lelaki nih... nak nangis..cuak semua ada... 1st sebab kereta orang...2nd sebab takut... saya sorang2 je kat situ...  bila dia dah sampai and tukar tayar spare saya bergegas ke pekan Lawas dengan perasaan yang blur..serius tak tau apa...pakai drive je time 2.. memang bahaya...tapi bila pk nak kena ganti tayar baru so terus la pegi...  

Fiuu memang la 1 kejadian yang ngeri... dalam beringat 2 terkena jugak... datang sekolah tadi cikgu laki 2 tegur and cakap muka saya dah normal..semalam pucat je..hampeh... maunya tak...1st time jadi camtu...

Jalan on the way ke Lawas memang teruk..dengarnya ada beberapa orang dah menjadi mangsa kat depan kuari 2... semuanya kerana batu tajam... huii sayangnye keta....tapi nak wat camna dah tak da jalan lain..kena redah jugak...  apapun pas berterus terang semalam saya rasa lega... pasni mungkin agak serik la nak meminjam keta orang dah..huhu trauma pun ada gak ni..takut terjadi lagi kesilapan seperti itu... 
ini bukan keta housemate saya


:.. dan2 terpikir nak antar kereta saya datang sini... $ $ lagi... 





Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

4 geng suka bebel:

mykhalis said...

hehhe.. beli kereta kebal..takde tayar..kat daerah pekan ada jual..

hottest entry di blog khalis :
Bila isteri curang dan kantoi

Makna disebalik kata-kata seorang perempuan

~~Ticer Wann~~ said...

khalis: keta kebal? kt ner leh beli? brp harga? hihi..leh bwk sini... :D

Nisya said...

nasib baik tak jadi apa2 kat hg wan..

~~Ticer Wann~~ said...

nisya: alhamdulillah syukur... time 2 mmg doa byk2...

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan