Saturday, April 23, 2011

Bagusnya kalau........

Masa saya dalam keta otw ke destinasi percutian bajet (bajet la sangat) saya ada dengar iklan pasal satu konsert... bila dah konsert ni mesti la ada nyanyi2... lompat2 ada tak agak2..? percampuran laki pompuan bukan mahram cam na lak? teringin nak tengok konsert 2...tapi kena p Istana Budaya lak..




Sapa artis2 yang wat persembahan 2?

1. M.Nasir
2. Ella 
3. Spider dan 
4. Ramli Sarip

Konsert itu dibahagikan kepada persembahan, sketsa dan pendedahan kisah peribadi arwah yang peminat2 tak tahu.... ada sapa2 pergi tak? leh story mory kat saya...

:. kan lebih baik wat tahlil dan bacaan Yassin untuk arwah... untuk apa konsert sebegitu? boleh dapat 'apa2' ke dengan mengadakan konsert tribute to Loloq nih?? bagi saya bukan ini caranya nak mengingatinya dan menunjukkan kasih pada arwah.... 

:.. sekadar pendapat peribadi dari insan yang masih belajar... 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

14 geng suka bebel:

norinaomar said...

Kalau kat Istana budaya dah ada seat,so semua penonton akan duduk kat seat masing2..harga tiket ikut kedudukan seat
Tulah,baik buat tahlil,matlamat tak menghalalkan cara

nelly said...

setuju
=='

~~Ticer Wann~~ said...

noi: ohh..ok2.. tq... haha memula xtau wat kat IB pas menggoogle br tau wat kat IB... so mls nk delete dh psl percampuran 2.. apap2pun mcm ko kata la matlamat tak menghalalkan cara..

~~Ticer Wann~~ said...

nelly: :) kan?

fadh leyanie said...

xsesuai la buat konsert untuk arwah loloq..

Miss Tira said...

Pandangan yang bernas dari Ticer Wan. Bukan ini bekalan yang arwah perlukan di akhirat. :)

Nur Liyana said...

betul tue..baik buat tahlil....

adan said...

tengok konsert dorang dapat duit la.. baek buat tahlil.. kadang tak faham gak dengan diorang ni..

~~Ticer Wann~~ said...

fadh: yaa rupanya pandangan kita sama :) tq sudi singgah

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: itu lah... takkan orang seni suara bila meninggal nak kena buat konsert untuk mengingatinya? macam tak terbka je hati diorang nak buat benda yang lebih bermanfaat....

~~Ticer Wann~~ said...

Nur Liyana: yer.sekurang2nya dia dapat 'hadiah' yang baik...

~~Ticer Wann~~ said...

adan: hati tertutup mungkin..sama2 kita doa hati mereka terbuka..

mykhalis said...

kenapa?rasa2 kenapa? sebab loloq hidup dalam kelompok hiburan..kelompok manusia yang khalis percaya mati meninggalkan hasil karya yang agung lagi penting dari amalan mereka.. tak perlu berlapis cakap hal camni.. sebab kita sepatutnya rasa terkilan..nanti cuba tengok..siapa dif kehormat..itu je jawpannya..

~~Ticer Wann~~ said...

khalis: saya tak nak la kalau saya cakap direct nanti ada orang yang panas bontot sebab mungkin ada orang yang menyokong program ni... memang saya rasa sangat terkilan... orang hiburan ni gamaknya dah memang tertutup terus kot hati dari memandang benda yang lebih baik.. mati pun kena berhibur.. hidup pun kena berhibur...

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan