Sunday, April 10, 2011

Haishh apa daa

Wohh malam ni melayan Cerekaramarama sampai ke noktah terakhir...tapi berselang seli gak ngan konsert AF9 yang best hampeh 2.. 2 pun sebab iklan.. oops maaf kepada peminat AF yer.. saya cakap direct jer.. Lagi best layan mentor la kot..suara dorang lagi mantop.. hohoho...sebenarnya tak minat pun nak layan mende2 2 semua..kalau tak kerana nak tunggu Merlin tak de nye saya sanggup bersengkang hidung mata depan tv... ni pehal cerita pasal mentor ngan AF lak ni??




Emm... cerita tadi tajuk Rintihan Kalbu (betul ke tajuk dia? saya memang fail bab2 mengingat tajuk nih) lakonan Nabila Huda, Iqram Dinzly, Diana Rafar and bla bla bla ni mengisahkan susah payah hidup seorang ibu dan kesengsaraan anaknya ex-penagih yang dibuang keluarga... sebenarnya bagi saya banyak problem yang digarap oleh anak kepada Zami Ismail ni.. (waaa tetiba jadi cam wartawan hiburan lak)

Tapi part yang tak best 2 cerita ni cam tergantung sket la... saya and housemate terkebil2 jak bila cerita 2 habis.. mungkin 2 cara nak bagi orang fikir..tapi banyak sangat yang nak kena fikir.. apa jadi kat hubungan Adi n Azri, apa jadi kat wife Adi, apa jadi kat Adi... heee....ni masalah bila dapat penonton cerita cam saya nih.. semua nak kena hidang bulat-bulat depan mata... ngeee....

Dari cerita 2 saya dapat : (hohoho macam nak wat learning outcomes untuk teaching lak)
1. walau setinggi mana pun pangkat dan darjat isteri....suami tetap ketua kita.. :D
2. even tu hanya mak mertua, tetap kena respek oo... tak kisah la dia datang dari mana pun...
3. mana leh keluar umah tanpa izin suami
4. beri peluang sama rata pada bekas penagih dadah..mereka berhak untuk dapat tempat dalam masyarakat
5. air dicincang takkan putus tau...
6. kawan yang baik akan menasihati segala sifat dan sikap tak elok kita....

Yang tu je kot... rasanya... tak tau la objektif pengarah 2 tercapai ke idak kat saya.. apepun buleh layan la.... 

:. respek sangat kat penduduk Jepun dalam M3 tadi... out of topic lak.. 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

Miss Tira said...

Hehehe, dah lama tak tengok tv. Tak tahu AF ngan Mentor tu apa jadi. Sekarang Tira kembali kepada dunia zaman batu tapi pantas. Guna internet je blogwalking. Ngehehe :p

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: kalo housemet x tukar channel mlm td smpi ke sudah tak tau ada Af.. psl mentor 2 lak layan sebab nk tengok Merlin pastu... ngee... xpe zaman batu nita ni lagi hebat...mcm2 info kita dpt yg kadang2 org tgk tv xdapat..cewahhh

nuha said...

lorrr.. ingat aku sorg tak paham crt tu.. yg lastly tu sape yg eksiden coz nampak mcm ppuan yg kena langgar.. crt yg paling tak paham.. pastu watak fauziah gous tu sape?? aku mmg tak paham

P/s tak paham sbb cilok2 tgk crt korea gak time tu

chii said...

chii tgk sumer2 tu kat online je..tv hnya utk mak ngan ayah tgk je..heheh

~~Ticer Wann~~ said...

nuha: lohh tak paham gak ehh... hahaha aku pun tertanya2.... housemate aku tanya aku...aku tanya housemate aku..ha elok... fouziah gous aku tau kat tv2 je ada.. hoho cilok2 tukar channel gak bila iklan....

~~Ticer Wann~~ said...

chii: hehe..maleh tgk on9 konon xde feel..tp tgk tv pn xde feel sbb xfhm..:D

mykhalis said...

khalis layan MU malam tadi..menang ooooo.. 2-0..memang klas arr MU..hehe

~~Ticer Wann~~ said...

Khalis: MU menang? wahh boleh tunjuk lagak kt incik ehem2 nih... hoho

n3scaf3_ais said...

malam on9 lagi best..pahtu tengok bola..hehehe

Nasi Tiruan Pulak!!
Anggota Parlimen Kantoi Tonton Video Seks

~~Ticer Wann~~ said...

n3scaf3 ais: hii dh lama tak tengok bola nih... :D

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan