Sunday, April 24, 2011

Ticer nak bercerita

Meh rapat-rapat.... duduk molek-molek... okey.. saya nak bercerita sikit ni... CERITA okey? bukan GOSIP... kalau nak gosip-gosip hari lain..eheh... memandai je ticer nih... okey okey... hari ni ticer ingat nak cerita pasal perjalanan / percutian singkat kemarin... 

Saya dan geng bas sekolah kereta kancil bertolak ke KK (Kota Kinabalu ye...bukan Kuala Kangsar bukan jugak Kuala Kedah) pada pukul 8.30 malam 21 April 2011... lama jugak la menunggu..ihiks... ingatkan bertolak lepas asar... saya ni dah ready la dengan semua barang time tu... tapi dek ada masalah maka terlewat sikit bertolak... hujan mencurah-curah sepanjang jalan. Singgah kejap kat medan selera sate sipitang (kat sini sangat la famous dengan sate).. saya tak makan konon jaga badan.. KONON okeh? tapi makan bihun sup semangkuk habis... lepas tu kami meneruskan perjalanan... saat itu saya sangat la mengantuk.. nasib baik bukan saya yang kena drive... kui kui kui.. sian kawan saya kena drive sorang-sorang...

Sedar-sedar je kami dah pun masuk dalam bandar KK.. ya Allah sangatlah lama saya tidur.. jam menunjukkan pukul 12 tengah malam time tu... tunjuk jalan sikit untuk ke apartment sewaan kami then check in and zzzzz.... 

Pukul 7 pagi terpacak kat McD.. breakfast. then dalam pukul 8 pagi gerak ke Kudat... huiii sangat mencabar.. rasa macam naik roller coaster pun ada jugak (macam dia penah naik je roller coaster tu) tapi bila nampak je papan tanda "Tg. Simpang Mengayau" terus hilang segala sengal-sengal badan... keterujaan melampau bertambah-tambah... bukan setakat seronok je... dua ronok..tiga ronok...pendek kata beronok-ronok. 

Bila jam dah menunjukkan pukul 12 tengahari maka kepanasan makin bertambah. Saya dah risau sebab saya tak boleh berjemur di bawah panas terik nanti kepala weng weng. Namun disebabkan tarikan magnet yang ada pada tempat itu maka saya gagahkan juga kaki melangkah... terpegun seketika dengan kecantikan alam... Subhanallah sangat cantik... kebiruan lautnya sangat mendamaikan...  lepas tu apa lagi berposing bagai model la... 

Lebih kurang pukul 2 petang macam tu kalau tak silap bergerak pulang ke KK... sempat rembat 2 batang ais krim yang berharga RM2.50 satu... agak-agak ais krim apa? cornetto?? hoho kirim salam je la.. cornetto RM4.50 okeh? ni ais krim mat kool je pun... tapi sebab terlalu haus maka saya pun selamba je la bayar harga dia..

Sampai di KK lewat jugak sebab cik driver salah masuk jalan... tapi kalau ikut tu betul jugak jalan yang kami masuk tu cuma takut kekeliruan melanda... sampai kat KK dalam kul 6 petang... sempat singgah di satu tempat beli jagung bakar untuk memenuhkan perut yang kosong... sebab lapar semuanya sedap.. hoho

Ni antara gambar-gambar yang saya sempat masukkan... abaikan gaya-gaya yang tak berapa sedap mata memandang tu... rasa seronok sebab dapat jejak kaki kat tempat ni... sangat indah ciptaan Tuhan....





:.. Cantik tak? kira macam tempat WAJIB dilawati bila ada kat Borneo nih... next trip?? on labour day, insyaAllah.. :)




Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

Miss Tira said...

Mahalnya aiskrim Mat Kool tu je dah harga RM4.50. Cantinya pantai tu. Nak mandi situ. Huhu.

mykhalis said...

miss tira nie,, mat kool 2.50, yg 4.50 conetto.. tecer wan bukan tak mampu nak amkan conetto,,tapi dia takut rasa rindu pada tunang..hehe..conetto kan kna makan berdua..wahahahha

mOon jOhari said...

woOo...bestya...npk tenang je...kena simpan duit ni...

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: ais krim Mat Kool RM2.50 la.. haha.. nak mandi ehh? tak nampak lagi la orang mandi time tu..tapi kalau ada lesen scuba diving boleh ja ...

~~Ticer Wann~~ said...

Khalis: wahhh pandai-pandai je buat cerita yer... hikhikhik (maluuu)

~~Ticer Wann~~ said...

Moon: memang tenang sangat..kalau pi waktu petang rasanya lagi best..redup sikit.. simpan duit nanti datang tau :)

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!


waa.. nice view!! :D

kalau sesat dekat KK dan tanya org temptan.. dorang akan cakap terus ja.. terus ja.. haha

~~Ticer Wann~~ said...

Azroy: iyer?... haha nasib baik masa tersesat time trip ni dorang tak cakap cam tu..kalau tak menangis la kitorang kat sana.. ihiks

Bella Bell said...

waaa.....subhanallah...cantiknya..

jelez3...nk pergi gak!hehehhe~~~

amny said...

perrrhhhh!!cantiikknyee!!nak pergi sangat ctuu..^^

~~Ticer Wann~~ said...

Bella: silakan pegi... hehe

~~Ticer Wann~~ said...

amny: memang cantik... ada rasa nak berenang pun ye jugak.. hihi sila la pegi..best tu.. :)

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan