Thursday, April 14, 2011

Haa hamik ko...

Cer tengok......




Pak cik Google la punya pasal ni... lain yang di cari lain yang jumpa... dan2 terkesan.. rasa panahan menusuk kalbu yang paling dalam.... 

Kecik ati sungguh ngan pak cik google..selamba je perli saya... memang saya suka guna bahasa rojak buah.. bajet mata biru rambut blonde (erk cantik ke blonde 2?)..

Emm..saya cuba untuk memperindahkan bahasa ibunda dengan tidak merojak mikan dengan Bahasa Inggeris... tapi tulah kekadang terlepas jugak...

Korang penah dalam situasi macam kat atas 2 tak? hee.... 

Pesanan untuk diri sendiri: jangan campuradukkan bahasa pertuturan anda... :p kalau nak berBM gunakan BM...kalau nak berBI gunakan BI... senang tapi susah... aiyooo  

:.kalau dah lidah belacan 2 belacan la jugak.. ihiks... (sindiran untuk diri sendiri nih..)

Chop!! tengok gambar ni jap... ni pun pakcik Google jugak yang tolong

air haram..??
:. santai2 di waktu petang... :))



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

10 geng suka bebel:

mykhalis said...

hahha.. kire bahasa halusla nie..nak tulis arak hina sangat agaknye

~~Ticer Wann~~ said...

khalis: tapi jual jugak even mahal pn... mmg ada jugak la yg sanggup beli 2... haishhh

Cikgu Ma said...

mana hg curik singboard tu wan?

Mubarag said...

I am oredy rojak men....opssss tecer. A bit javanese and mamak oso... dets wai I toking laik rojak rojak hhehehehe =P

Miss Tira said...

Hahaha siap ada sedap tak sedap tu. Kadang-kadang Tira ada juga terguna. Bro Ery lagi laa. Tapi kami cuba sedaya upaya mengurangkannya. Tersasul satu dua perkataan takpe kot. Kalau dah campur-campur sangat bengong nak baca. Hehe.

~~Ticer Wann~~ said...

ma: hohoho aku xcurik...pak cik Google yg bagi

~~Ticer Wann~~ said...

Mubarag: Ur rojak is forgiven..eheh.. let's eating rojak...:D

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: hehe bukan Tira ja... ramai lg terbiasa ngan rojak2 ni.. bukan sebab nak belagak ke apa cma dh terbiasa... hihi

Papan iklan 2 memang membuat hari saya ceria... terkekeh2 ketawa.. :D

fyna said...

erkkk..pening kalao=u diorg gune bhs rojak nih...





jom singgah belog fyna.
ade segmen.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

~~Ticer Wann~~ said...

Fyna: haha apa boleh buat...mmg terbiasa.. :D

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan