Wednesday, April 27, 2011

Kenapa saya berblog?


Assalamualaikum dan salam sejahtera.. (macam pembaca berita pulak)


Harap maklum ni adalah entri saya yang sangat bajet ada orang nak tau... ada aku kesah? hikhikhik jangan kecik hati naa...lawak di kala petang....

Blog - dulu setakat baca ja... ziarah dan menjadi silent reader.. tak ada specific bloggers yang saya minat time tu... redah ikut sesedap rasa ja... asal ada orang bagi link/ adress confirm saya klik dan p baca... pastu tergerak nak buat blog ni bila larut malam tangan rasa nak menaip sangat-sangat... oh ya time sekolah dulu saya sangat suka menulis...dan kadang-kadang tu menulis sebab ada demand dari kawan-kawan maka terhasil lah cerita cintan yang konon-konon power la.. so disebabkan kekangan masa yang ada nak buat cerita berjela-jela maka saya pun ambil keputusan buat blog je... boring-boring boleh menaip kan...


Credit to Mr. Google

Kalau tak silap saya blog ni 'dilahirkan' pada 2009 dan time tu hanya seorang kawan saja yang tahu blog nih.. apa content blog saya time tu? biasalah luahan hati yang jiwang entah apa-apa tu la.. sangat la nak bercerita apa yang saya rasa..sapa centa hati saya (erk bukan cerita my Mr.ABC yer.) dan macam-macam lagi la.. dah disokong pulak oleh kawan yang tahu blog saya ni makin giat la mengarang...


TAPI selepas itu saya dah malas nak update blog and semua contents yang terdapat dalam blog ni saya delete... malu gila kot bila baca balik...tengok-tengok bab hati perasaan yang poyo tu ja banyak dalam blog... saya terjun dalam blog dengan seriusnya pada tarikh 19 Julai 2010 dan ini adalah entri yang pertama 

Sebab apa nak berblog dengan serius? selepas tengok sorang kawan se-KPLI dulu begitu giat mengupdate blog..nak tau kawan saya sapa?dia ialah Cikgu Noi. Bila saya baca entri dia rasa satu kepuasan/ keseronokan bila dapat menaip sesuatu untuk dikongsi bersama... so bertitik tolak tambah bahagi dengan itulah saya pun terjun tiruk dalam dunia blogging nih...

27 April (hari ni) followers erk tak best tak best..rakan blogger saya makin bertambah.. thanks sebab sudi menjadi teman saya dan ada yang sudi memberi tunjuk ajar dalam dunia blogging nih... really appreciate that... 

Dan jangan salah faham yer..bukan saya muak / meluat/ tak suka baca kisah-kisah cinta dan kasih sayang dari rakan blogger lain...suka sangat-sangat...serius tak tipu...tapi bila nak buat kisah hati sendiri rasa malu... hikhikhik tu pasal entri-entri dua tahun lepas saya delete dengan selambe nye dan tanpa rasa bersalah sikit pun... 

So sudi-sudilah membaca cerita merepek saya ni ye.. :)
Incik Google yang bagi

:.. Maap andai terkasar bahasa.... :) thanks pada yang sudi singgah... 
:.. Sekarang ni rasa macam nak bercerita soal hati pulak..muahaha... 

:.. Jom terjah blog Cikgu Noi 



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

8 geng suka bebel:

Miss Tira said...

Hehehe, tak kisah laa. Tira pun kadang-kadang ada juga ceritakan soal peribadi. Cuma kena letak pengisain yang menarik laa dalam tu seperti kata nasihat dan kata semangat. :)

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: eheh... ye betul... so far sangat hepi baca kisah peribadi kengkawan :))

Ini Kisah Tia said...

yup ! kadang-kadang kisah peribadi seseorang boleh kita jadikan pengajaran. ticer, ni atiey. dah pindah blog.. nanti singgah tau =)

http://inikisahtia.blogspot.com/

~~Ticer Wann~~ said...

Tia: ye dah follow dah... :)) memang akan singgah...jangan risau :)

nelly said...

Nelly doakan supaya terus berblogging dan memberi manfaat pada semua ..^^

Bella Bell said...

emm..saya berblog utk suka2 je dulu..pas tu skrg blog suka saya..hehhee!!~

~~Ticer Wann~~ said...

nelly: insyaAllah itu harapan saya jugak

~~Ticer Wann~~ said...

Bella bell: hikhik macam sama ja kita nih... tapi Bella jauh meninggalkan saya la... :D

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan