Monday, April 18, 2011

Saya yang menurut.......

Assalamualaikum saya ucapkan
Salam sejahtera tak dilupakan...
Boria entah apa2 saya persembahkan...
Sila la dengar jangan malu jangan segan..
ewah


Poyo sangat la nak berboria bagai... cam la dia terror sangat.. erk terror 2 bukan jahat tau... terror a.k.a terer a.k.a hebat... hamboii panjang lak explanation cik Wan two three nih...



Kenapa saya berboria? buang tebiat? ohh tidak tidak...memang nak berboria pun.. tapi sayang seribu kali sayang boria ni untuk anak2 sekolah je.. mak2 sekolah bapak2 sekolah leh pantau je... leh bagi sokongan...hmm next week 26 April (if tak silap) zon B akan menjadi tuan rumah kepada pertandingan erk alamak tak ingat lak.. anti dadah kalau tak silap (waa mmg fail bab2 mengingat nih... byk mkn semut??)

So tempat kerja saya a.k.a sekolah ni kena jadi komiti / AJK... makanya tadi setelah bersantai2 lepas memeningkan kerani kat pejabat tadi, GPK KoKo berjumpa dengan saya (ayat sangat skema okeh?)... dialog dia lebih kurang cenggini (nak berdialog jugak kat sini pun)

"Wan.. ada GB bagitau apa2 tadi?" serius la muka dan2 cuak.. maunya tak cikgu paling nakal dalam sekolah ni..mana tau kena denda ke kan.. kui3...

"Tak de la pulak.. ada apa cikgu," muka cuba dikontrol ayu..

"Pasal buku program. Tau kan wan kena handle bahagian buku program,," waaa bakpe aku pulok ni...? dah la tak pandai...ni yang nak nanges nih...

"Erm..last week GB bagitau gitu2 je,"

"Aha ni tak de gitu2 dah... ni memang gini2 la..," wahh wat lawak plak GPK nih... haha.. tak pe la..gelak even dah gusar dalam ati... program besar 2 beb... kalau takat program hari penyampaian adiah sekolah i belasah selamba je la... wuuuuu.. saya angguk je la even dalam hati rasa takut ya amat... memang kena bersengkang kepala mulut hidung mata la wat benda alah 2...

"Jangan risau la wan... Miss J tolong sekali... ," fuhh kelegaan la sket... hee..memang tak berseni la bab2 ni... haha.. yang ni pun nak berseni ke makcik? tibai sudah...

Harapan: moga sentuhan kecundang keramat saya n Miss J nanti membuahkan hasil yang dapat memuaskan hati semua pihak... 

:. Apepun tugasan yang diberi saya terima sambil senyum... Saya yang menurut perintah... :)) moga ikhlas menggalas tugasan tersebut, insyaAllah..






Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

12 geng suka bebel:

nelly said...

comel dak2 tu ...pengalaman dia ..
=)

munirAh jOhAri said...

adik moon yang darjah6 skrg ni suka sgt bOria...masa mOon fOrm4 dulu ada jgk jOin pertandingan bOria...peringkat sekOlah ja...mmg njOy! hahaha...tersenyum sorg2 tingat kenangan sekOlah dulu... :)

~~Ticer Wann~~ said...

nelly: mmg comey pn.. :)

~~Ticer Wann~~ said...

munirah johari: huhu saya xberpeluang nk join boria pn.. ni tgk je bebudak 2 belatih... :D

✿❤Cik Izan❤✿ said...

gud luck wan!...mesti boleh punya...^__^

~~Ticer Wann~~ said...

Cik Izan: ye tq byk2

Miss Tira said...

Tugas seorang guru bukan hanya mendidik tapi menggalas amanah diatas bahunya untuk melahirkan bangsa yang berjaya, berilmu dan berguna. Galas tugas dengan ikhlas dan amanah. Tira bangga dengan Ticer Wan. :)

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: thanks... insyaALlah saya akn cuba memegang amanah yang diberikan... :))

qasehraihan said...

waaa...gud luck ticer..hehe

~~Ticer Wann~~ said...

qasehraihan: ye..mekaseh :))

ieda said...

ewah2 .. cumei2 semuanya :))

~~Ticer Wann~~ said...

k.ieda: yg 2 anak2 org len... ngee...

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan