Friday, April 8, 2011

jangan ada benci

Andainya ada di antara kita nanti
Berubah hala serta memungkiri janji
Jangan ada benci....
Suka dan duka dilalui 
Jadi kenangan disudut hati
Leh layan lagu Casey pulak dah cikgi sorang nih.. Haishh mood jiwang pulak saya malam ni... 

saya rembat sebab ada tajuk entri saya kat gambar nih
teringat kat someone sebenarnya... sorang kawan yang dah lost contact.. yang jauh dan semakin menjauh.... 

mungkin juga memendam rasa kecik ati yang berpanjangan kat saya... 

moga dia sentiasa bahagia dengan insan yang tersayang dan semakin tabah melakukan tugasan hariannya... 

Wuuuu bakpe la saya jiwang pelik ngat malam ni? 




Rindu-rindu aduh! sayang merindu

Jauh-jauh orang sudah menjauh
Kasih-kasih aduh! sayang berkasih
Bukan-bukan hamba orang terpilih
Kiri duri kanan pun berduri
Arah mana ke mana
Hendak hamba melangkah
Nasib diri begini nasib diri
Rela hamba terima
Walaupun jiwa parah

(lagu tak kena ngan entri ni kot... hoho..tetiba mood berubah jadi giler lak...kui3)


:. really hope that dia baca this entri... ok2 dah tak nak layan perasaan..get ready 2 watch tv sampai lebam.. :))



Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

14 geng suka bebel:

mykhalis said...

wahhh wahhh..repot guru besarrrrr..tecer jiwang karat..hehe

~~Ticer Wann~~ said...

khalis: ehh tecer pun ada part jiwang2 gak tau... haha... report guru besar?? xpe dia fhm punyer ngn kejiwangan ticer nih.. :))

Miss Tira said...

Haha, semua lagu tu penyanyi dia dah hilang ntah kemana. Tapi novel tu nampak menyelerakan untuk dibaca walaupun penulisnya macam orang seberang. Jangan rindu sangat nanti jadi angau. Jangan benci sangat nanti jadi dendam. :)

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: angaukah? haha... indak la gitu.. teringat ja... xmembenci sesiapa pun sbnrnya..xbaik lohh benci2 ni...

novel 2 xtau la best ke idak sbb xpenah baca pun.. hoho...

aiman rashidd said...

yesssss , kalau benci baik jauhakan perasaan tu :)

be nice with others ok :)

~~Ticer Wann~~ said...

aiman rashid: smua org ada kesilapan....kesilapan sy ialah mungkin mengecikkan ati org.. :D tq :)

aiman rashidd said...

yeeeeeea , kita , manusia memang tak dapat nak lagi dan berselindung disebalik kesilapan dan kejahilan .

manusia , insan , semua nya serupa :) serupa bukan bukan pada paras rupa , bukan pada hati yang mulia tapi pada sifat yang hampir sama !!

ye lah . cuba terima :) 'take your time ' !!

mungkin hari ini nasib kita , mana tahu kesilapan semalam mampu membangkit satu kemesraan pada hari ini :)

ini semua takdir yang Esa :)

HAPPPY SATURDAY :) dah selamat pagi cikgu :) HIHI

ApiH said...

good morning teacher....

~~Ticer Wann~~ said...

aiman: :)) thanks ats peringatan... saya memang sedang cuba menerima keadaan itu and cuba menjernihkan kembali silaturrahim yang keruh ini.... harap 1 ari keadaan kembali pulih even xkan jadi semesra dulu

~~Ticer Wann~~ said...

ApiH: heee good afternoon :)

aiman rashidd said...

yeeeeea . itu yang pasti . tapi jangan terlalu rendah mengharapkan kemesraan ,

cuba lah angkat kemesraan itu ke tahapa yang paling indah :)

insyaAllah , itu lebih indah dari sebelum nya :)

HEEEE :)

~~Ticer Wann~~ said...

aiman: lain org lain penerimaannye... kita cuba yg terbaik untuk memurnikan n menjernihkan kemesraan tapi mana tau di pihak 1 lagi dh tak mampu menerimanya lagi kan? :)

hee i'm cool.. :))

Koding said...

Kenapa mesti ada benci??

~~Ticer Wann~~ said...

koding: erk...tak dapat jawab soklan itu la incik koding.... saya mengharapkan takda sapa2 pun yang ada perasaan itu...

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan