Sunday, April 17, 2011

Cantiknya kamu.....

Ralat jugak...naper leh terlepas kuiz incik Khalis ntah... tak pe lah... bagi chance kat orang lain jugak la (poyo la padahal tak penah betul pun jawab soalan kuiz 2).. Awal pagi tadi saya berpantun...petang ni nak sambung lagi..saya tak tau nak letak dalam kategori sajak or pantun or gurindam... korang layan je la ehh


Awalnya aku tidak percaya diri
Dengan pakaian yang tertutup rapi
Kawan2ku berkata aku tidak trendy
Tapi abi berkata aku cantik begitu juga ummi

Wahai kawan yang bermimpi sanjungan
Cantik bukan bererti buka-bukaan
Cantik bukan bererti selalu berdandan
Dan cantik bukan bererti seorang pujaan

Kuulurkan jilbabku sehingga terasa damai hatiku
Kulonggarkan pakaianku sehingga tertutup bentuk tubuhku
Kulakukan itu demi cintaku pada Rabbi-ku
Dan ku berbisik dalam hatiku, semoga Engkau bahagia melihatku

Andai semua orang memahami
Cantik lahir bukanlah ukuran
Tapi cantik hati memikat semua orang
Dan yang utama berbudi pekerti
Seperti yang Rasul contohkan....




:. Kita memang cantik apabila kita menjaga aurat dan juga bersih dari segala sifat2 mazmumah...




Syukran jazilan sudi baca... datang lagi ye :)

6 geng suka bebel:

Anonymous said...

like

~~Ticer Wann~~ said...

anonymous: thanks... :)) sama2 menuju ke arah itu yer

Bella Bell said...

membaca smbil tersenyum.....


setuju! ^___^v

~~Ticer Wann~~ said...

Bella: saya pun senyum jugak... :))

Miss Tira said...

Indahnya gurindam ini. Semoga akhlak kita mengikut dan berlandaskan Islam.

P/s: Maaf lambat komen sebab busy sikit.

~~Ticer Wann~~ said...

Miss Tira: insyaAllah...sama2 lah kita perbaikinya... :))

Pemberitahuan

Segala cerita/ post yang terdapat dalam blog ini merangkumi sebahagian kisah hidup saya, orang yang rapat dengan saya dan kisah2 yang dipetik dari pelbagai sumber untuk tatapan bersama. Sekiranya terdapat persamaan dengan mana-mana pelawat blog ini itu adalah secara kebetulan sahaja.... Saya tak paksa orang follow saya tau..tapi kalau ada yang sudi nak follow ribuan terima kasih saya ucapkan